Mostra de Cinema i Convivència 2021
#laMostra21
UNA EDICIÓ EN LÍNIA I OBERTA A LA PARTICIPACIÓ
Aquest 2021 la Mostra torna adaptada a les circumstàncies amb una versió 100% en línia. I com ho farem? En aquest nou espai web hi trobareu propostes d’activitats formatives i píndoles audiovisuals tant de la temàtica tractada com de nocions bàsiques de llenguatge i creació audiovisuals. EL web també comptarà amb un espai per a tots els audiovisuals realitzats, esdevenint un autèntic portal de la Mostra de Cinema i Convivència.
Aquestes són les dues peces que es van poder realitzar a la Mostra 2020: Consum local, impacte global.
PARTICIPEU AMB EL VOSTRE CENTRE EDUCATIU O DE FORMA AUTÒNOMA.
La Mostra de Cinema i Convivència és un projecte que compta amb la col·laboració dels centres educatius d’educació secundària de la ciutat així com altres centres socioeducatius que participen en la mostra des de la seva primera edició. En les edicions anteriors, realitzàvem un procés d’aprenentatge i servei en què formàvem l’alumnat a l’aula, sensibilitzant-lo sobre la temàtica corresponent i treballant nocions de llenguatge audiovisual. Aquest aprenentatge culminava amb la realització d’un o diversos curtmetratges per part de cada grup participant.
ESPAI WEB + ASSESSORAMENT EN LÍNIA.
Enguany, la proposta formativa es troba en aquest espai web. Podreu seguir els passos que detallem a continuació i participar de forma autònoma. D’altra banda, com cada any, també podreu participar a través del vostre centre educatiu si el vostre grup s’ha adherit a la Mostra, amb algunes activitats pensades especialment per fer amb el grup-classe. També es realitzaran algunes sessions d’assessorament i cocreació en línia per a l’alumnat i el professorat dels centres que ho requereixin.
LA CÀMERA DEL VOSTRE MÒBIL, LA MILLOR EINA PER A REALITZAR EL VOSTRE VÍDEO.
El telèfon mòbil, eina accessible i àgil, serà l’instrument per enregistrar les històries de #laMostra21.
INSTANTDOCS: UN FORMAT CURT, CREATIU I INTENS.
Les peces audiovisual que creareu tindrà una durada aproximada d’un minut. Ha de ser curta però molt intensa. Un minut de vídeo ben ideat pot tenir molt contingut. Farem servir el format Instantdocs, documentals creatius d’aproximadament un minut que inclouen el testimoni d’alguna persona (per això docs de documental) però han de comptar amb un element disruptiu com una metàfora. Aquí en teniu un exemple.
UN EXEMPLE D’INSTANTDOC
MAKING OFF D’UN INSTANTDOC
Aquí teniu un tutorial que parteix de com es va fer aquest InstantDOC de mostra. Al vídeo hi trobareu, de forma resumida, els passos bàsics per arribar a fer un InstantDOC.
Com veieu, això només és un resum. Seguiu la web i més endavant hi trobareu aquests passos de forma detallada per a poder realitzar una bona producció. Però comencem pel principi, el primer és anar a buscar la vostra història.
M21-im02
APUNTEU-VOS A #laMostra21
COM PARTICIPAR?

La Mostra de Cinema i Convivència està oberta a la participació des del 12 d’abril fins al 4 de juny de 2021. Podreu veure tots els vídeos realitzats a partir del dia 10 de juny.

Hem dissenyat unes activitats perquè pugueu esprémer el tema al màxim i crear una peça audiovisual creativa, expressiva i amb molta profunditat. Si seguiu l’itinerari que recomanem, caldrà que ens feu arribar els vostres progressos en les tasques que hem preparat perquè pas a pas aneu elaborant l’audiovisual.

1. Inscriviu el vostre grup a la Mostra a través del següent enllaç (una inscripció per a cada grup)

2. Us farem arribar una invitació a la plataforma Discord que serà l’espai amb què ens podrem comunicar amb cada persona/grup que participi en la Mostra. Allà ens podreu fer arribar les tasques que us demanem i també exposar els vostres dubtes i comentaris (respondrem amb un màxim de 24 h els dies laborables).

3. Ja podeu començar amb la investigació per al vostre projecte. Veure el mapa del projecte, pas a pas.

INSCRIVIU AQUÍ EL VOSTRE GRUP ⏎
Empleneu aquest breu formulari i ben aviat us donarem accés al canal de comunicació Discord.
M21-im03
#laMostra21
EL PROJECTE, EN 10 PASSOS
Aquests 10 passos us guiaran en la realització del projecte des d’identificar i concretar de què parlareu en el vostre audiovisual fins a l’entrega final. En aquest índex podeu clicar per anar directament al pas que estigueu treballant.
*els punts 1 i 2 es desenvoluparan a l’aula si el vostre centre educatiu està adherit a #laMostra21
*es faran sessions de cocreació en línia per als grups que vulguin fer dinàmiques de pluja d’idees per a preparar els punts 6-7
COMPARTIU EL VOSTRE PROCÉS CREATIU A LES XARXES #laMostra21
m21_footer
Desplaça cap amunt