Mostra de Cinema i Convivència 2021
#LAMOSTRA21
COVID-19: DE NORD A SUD I MÉS ENLLÀ
La Mostra de Cinema i Convivència de Sant Boi de Llobregat és un projecte educatiu en què joves de Sant Boi fan servir el curtmetratge com a eina de reflexió sobre qüestions socials rellevants. En les diverses edicions de la Mostra hem abordat temàtiques com la crisi de les persones en cerca de refugi, els drets humans a Sant Boi, el debat llibertat vs. seguretat, el paper de les dones en la construcció de la pau i l’impacte global del consum local. La Mostra de Cinema i Convivència del 2020 va quedar aturada per l’esclat de la Covid-19. Fa més d’un any que parlem de confinaments, vacunes, corbes de contagi i víctimes, en una pandèmia que ens ha afectat en primera persona, en major o menor mesura. Però a banda de la nostra afectació personal, com ha impactat aquí i allà, al Nord Global i al Sud Global? Com ha estat l’impacte en diferents països, diferents col·lectius i diferents àmbits? #LaMostra21 ha obert la mirada i ha posat el focus en la Covid-19, de nord a sud i més enllà. Després d’uns mesos de feina reflexiva i d’aprenentatge audiovisual, els grups participants han culminat aquest projecte educatiu i ja es poden veure les peces audiovisuals resultants.
#LAMOSTRA21
TOTS ELS VÍDEOS
#LAMOSTRA21 TEASER DE TOTS ELS VÍDEOS

Kineina audiovisuals (edit.) | 2′

Vuit audiovisuals de diversos centres educatius. Vuit mirades sobre les conseqüències de la pandèmia. Aquest és el fruit de #laMostra21 en un any diferent, complex, marcat per la distància i la formació online. Reflexions entorn de la Covid que aborden aspectes molt diversos. Aquí teniu un tastet de tots els vídeos en forma de teaser. Tot seguit trobareu les peces audiovisuals íntegres que han realitzat els centres educatius.
COVID I MIGRACIÓ: UNA MIRADA LOCAL
Fes-te Jove – PES Sant Boi | 6′
De Nord a Sud i més enllà: els joves que participen en el projecte Atles acabaven d’aterrar a Sant Boi quan va esclatar la pandèmia. Com han viscut tots aquests canvis? Com està afectant la COVID-19 els seus llocs d’origen?
LA COVID-19 I LA SALUT MENTAL AQUÍ I AL SENEGAL
Escola Sant Josep | 7′
El confinament, la por, la pèrdua de persones properes… La COVID-19 també ha posat a prova la salut mental. Des del Parc Sanitari Sant Joan de Déu ens apropen una altra cara de la pandèmia.
TESTIMONI: LA COVID DE MOLT A PROP
Esplai Eixida Camps Blancs | 2′
La pandèmia ens ha afectat en primera persona. Si no hem passat la malaltia directament, coneixem algú proper que l’ha patit. El grup de l’Esplai Eixida entrevista una persona del barri que va estar més de vint dies a l’hospital. Ens explica les pors i angoixes que va patir i com ara es mira la vida de forma més optimista.
L’ESPORT ÉS SALUT
Joves CO Lola Anglada | 1′
Les decisions polítiques sobre la pandèmia han estat controvertides. L’esport, via d’escapament de joves (i adults) també va patir un tancament generalitzat. Si l’esport és salut, es pregunten els Joves del CO Lola Anglada, per què ens ho van tancar tot?
LA SOLEDAT EN TEMPS DE PANDÈMIA
Col·legi Mare de Déu dels Dolors (Salesians Sant Boi) | 1′
En una situació normalitzada, la soledat ja és un dels problemes que més afecta la gent gran. En el context de pandèmia, aquestes i altres casuístiques s’han vist incrementades.
EL COMERÇ ONLINE VS. EL PETIT COMERÇ
Col·legi Mare de Déu dels Dolors (Salesians Sant Boi) | 1′
La COVID-19 també ha estat un drama econòmic. Moltes persones han perdut la seva feina temporal o indefinidament. Un dels sectors afectats ha estat el petit comerç que ha perdut la batalla contra els gegants de la venda online.
LA COVID-19 I EL TURISME
Escola Sant Josep | 37′
El turisme és un altre sector econòmic durament afectat per la pandèmia. Aquest vídeo analitza com un poble costaner d’estiueig ha viscut la pèrdua de visitants i també aporta el testimoni d’un alumne de com ha estat fer un viatge durant la desescalada.
EL COMERÇ ONLINE VS. EL PETIT COMERÇ
Col·legi Mare de Déu dels Dolors (Salesians Sant Boi) | 1′
Una crisi d’enormes proporcions com la que estem vivint té conseqüències directes sobre els Drets Humans. En temps complicats les desigualtats s’eixamplen i cal reivindicar, més que mai, la Declaració Universal dels Drets Humans.
m21_footer
Desplaça cap amunt