Ensenyament Solidari inaugura el Centre politècnic de formació professional Catalunya-San Miguelito a San Miguelito, Nicaragua

El 3 d’agost l’alcaldessa de San Miguelito, el viceministre d’Educació de Nicaragua i el president d’Ensenyament Solidari van inaugurar a San Miguelito (Departament de Río San Juan, Nicaragua) el Centre politècnic Catalunya -San Miguelito, una escola de formació ocupacional que es va començar a construir fa dos anys, amb el suport de l’Ajuntament.

Aquest centre ocupacional generarà un impacte rellevant en la generació de benestar a la comunitari, un increment d’oportunitats laborals i de capacitats productives.

Les modalitats formatives han estat determinades tenint en compte les possibles sortides ocupacionals i considerant els criteris d’implantació futura atenent les potencialitats de la zona. Així els nois i noies es poden formar en Fusteria, Obra Civil, Electricitat, Cuina, Corte i Confección i Eco turisme. Especialitats que aprendran amb l’ajut d’un material professional amb el qual ha estat equipada l’escola.

La complementació a aquest projecte comportarà la creació d’ una línia d’ajuts per tal d’incentivar la formació de cooperatives i petits tallers que concretarien sortides ocupacionals i dinamitzarien l’economia del municipi.

Durant l’estada d’Ensenyament Solidari, els sis mestres voluntaris han realitzat cursos de formació per a 170 mestres.

Desplaça cap amunt