“Solidària” sorgeix amb l’objectiu de dinamitzar i donar suport a les entitats locals que impulsen accions en matèria de cooperació, així com difondre coneixements i valors solidaris que ens convidaran a reflexionar i que són el motor per a una transformació social.

Aquesta publicació sorgeix del Pla Municipal d’Educació i Formació per a la Solidaritat, que estableix les bases per passar de la sensibilització al compromís amb la solidaritat.

L’objectiu de Solidària és mostrar un conjunt d’accions de difusió i comunicació en temes de cooperació, solidaritat i pau, d’apropar les veus que provenen del Sud, presentar continguts per convidar a la reflexió, etc., així com fomentar la difusió de les entitats santboianes i dels seus projectes i activitats

La nostra voluntat és, doncs, realitzar una petita aportació a les reflexions que tots i totes vosaltres us feu alguna vegada sobre quina societat estem construint, en quins valors estem educant i quins horitzons dibuixem per al futur. Volem mostrar aquesta voluntat social i política de no oblidar-ho, i de treballar per construir un món menys desigual i més just.

Solidària número 41 – ELS DRETS HUMANS AVUI: BALANÇ HISTÒRIC, REPTES PRESENTS I FUTURS 

En aquest butlletí hi trobareu informacions actualitzades sobre l’estat dels drets humans a Catalunya i al món, així com reflexions i recursos per a reflexionar al voltant dels principals reptes actuals en matèria de drets humans.

Continguts: 

Solidària número 40: CONTES QUE TRANSFORMEN – Maig 2023

En aquest butlletí volem posar de manifest el potencial transformador que tenen els contes i àlbums il·lustrats per parlar i reflexionar sobre temes tan complexos com els drets humans, la pau, la solidaritat o la diversitat. No us el perdeu!

Continguts:

Notícies / Presentació/
Més a fons
Veus i Interdependències (I): entrevista a Andrea Vides, tècnica de la campanya d’energies i indústries extractives d’Enginyeria Sense Fronteres.
Veus i Interdependències (II): entrevista a Josep Ros, membre de Vivim del cuentu.
Accions pel Canvi: Entrevista a Damià Caro, membre de COMSOC Comunicació Social.
Informació i Recursos

Ja disponible un nou número de la Solidària!

Solidària Número 39. Planificant la Cooperació a Sant Boi

Febrer 2023

El compromís de les ciutats en l’àmbit de la cooperació internacional s’ha anat consolidant gràcies a diferents instruments de planificació estratègica. La planificació estratègica és una eina de gestió que defineix el full de ruta i la perspectiva i enfocament d’una política. Es tracta d’un procés sistemàtic on es defineix la missió i la visió sobre un àmbit per orientar-ne les accions i projectes prioritaris d’acord als recursos disponibles i en un horitzó determinat (normalment, a mig termini) per tal que les accions que es desenvolupin contribueixin a assolir els resultats i impactes previstos. Dit d’altra manera, és el document que marca l’horitzó cap al qual volem caminar.

Continguts:

Notícies
Més a fons: La cooperació des de la planificació estratègica
Veus i Interdependències (I): entrevista a Marga Barceló, cap de l’oficina de Coop. al Desenv. de la DIBA
Veus i Interdependències (II): entrevista a Miquel Carrillo, consultor de Coop. Int. i membre de Nadir
Accions pel Canvi: Entrevista a Núria Pelai, responsable Amèrica Llatina i Magreb de Sindicalistes Solidaris
Informació i Recursos

Consulta
totes les publicacions
anteriors

Desplaça cap amunt