FÒRUM D’ALUMNES XARXA CONVIVÈNCIA

 

PLA DE CIVISME i COOPERACIÓ, SOLIDARITAT i PAU

 “Junts construïm convivència i compartim valors”

Propostes per canviar el món

 

Dimarts  22 de febrer de 2011 –  Can Massallera

 

Matí   9-9,15 .- Recepció

9,30 – 10 .- Primera taula.

Benvingudes institucionals a càrrec de Jaume Bosch Alcalde de Sant Boi, Lluís Pérez regidor d’Educació i Civisme, Mª Jose Rogriguez regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau. Reconeixement municipal a la tasca realitzada pel centres i els alumnes en aquest tema.

10 h. a 11 h. Ponències

Civisme i Convivència:  Cristina  Montañes Parra Experta en convivència i mediació.

Cooperació i Solidaritat:  Mònica Vargas  sociologa i investigadora de l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG).

Modera: Núria Gilabert. INS. Marianao

11 h. – 11,45 h. .- Pausa – esmorzar.

Espai de relació nois i noies diferents IES públics i concertats.

11,45 h – 13,30 .- Presentació de Bones Pràctiques dels Centres d’Educació Secundària Obligatòria i Postobligatòria.

Farà referència expressa als Plans de Convivència dels centres i els alumnes exposaran una bona pràctica que expliqui i defineixi l’esperit d’aquest. Cadascú triarà el format que li sigui més còmode i que després sigui útil i permeti treballar dins els centres a nivell col·lectiu.

Presenta i modera: Maribel Garcia i Aidà Almirall

 

Tarda

15,30 – 17 .- Teatre-Fòrum “Propostes per canviar el món”

Representació de l’obra Teatre_Fòrum “Com canviar el món de proximitat, família, institut, ciutat” com construïm comunitat democràtica i garantim drets i deures per a tothom: busquem elements culturals de valors, de normes socials i Drets Humans.  Posterior debat amb tots els alumnes.

El punt de partida de l’obra és una dinàmica participativa amb un petit grup d’alumnes de secundària dels diferents centres educatius  amb qui és realitza el guió, la posada en escena  i la proposta de debat que es realitza dins el Plenari. L’objectiu d’aquesta metodològia és donar resposta a la demanda del nois i nois de la Xarxa per la convivència de participar amb veu pròpia i poder recollir les seves necessitats, visions i propostes. Generar un espai de diàleg entre iguals a nivell de ciutat.

Desplaça cap amunt