Signat el conveni de col.laboració entre l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

Aquest dimecres, 13 d’abril, s’ha signat un conveni de col·laboració amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. L’Ajuntament aportarà enguany 50.000 euros perquè aquest organisme dugui a terme diversos projectes de cooperació al desenvolupament a països del Tercer Món (principalment, a la localitat agermanada de San Miguelito).

Més de la meitat dels fons es destinaran al Projecte d’enfortiment institucional de l’Alcaldia de San Miguellito (Nicaragua) mitjançant la millora de l’accés a l’aigua. L’objectiu és enfortir el paper del govern local en la gestió pública d’aquest element essencial. Aquest any s’avançarà en la millora de les infrastructures per abastar les comunitats rurals del municipi (construcció de pous i reparació de pous i petits aqüeductes). A més de l’aportació municipal, per a aquest projecte es comptarà amb la col·laboració d’altres institucions com la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Els fons aportats per l’Ajuntament també serviran per contribuir a campanyes d’emergència que es puguin realitzar al llarg de l’any a causa de catàstrofes naturals o altres circumstàncies. Sant Boi és membre del Fons Català al Desenvolupament des de l’any 1990. Aquest organisme aplega més de 300 ajuntaments i institucions publiques catalanes.

Desplaça cap amunt