L’AJUNTAMENT DE SANT BOI APORTARÀ 3.000 EUROS COM A RESPOSTA ALS EFECTES DE LA CRISI HUMANITÀRIA ALS PAÏSOS DEL CORN D’ÀFRICA

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, com a integrant del Comitè Català d’Ajut Humanitari i d’Emergència – CCAHE, fa una crida als ajuntaments a sumar-se a la resposta davant la greu crisi humanitària en què és troben més de 10,7 milions de persones que necessiten ajuda urgent als països de la banya d’Àfrica, els quals fan front a la pitjor sequera dels últims 60 anys, i que s’afegeix a la situació d’inseguretat i de conflicte de la regió, a la pobresa endèmica i a la sobreexplotació dels sòls. Es tracta de l’emergència alimentària més greu a escala mundial, i la situació no fa més que empitjorar.

A Somàlia 2,85 milions de persones necessiten ajuda urgent per qüestions de seguretat i reducció de l’arribada de l’ajuda alimentària. L’obertura d’un corredor humanitari per part del grup terrorista Al-Shabab és una bona notícia, però caldrà garantir la seguretat de la població i del transport de l’ajuda humanitària. Kenya, on es troba el camp de refugiats de Dadaab, el més gran del món, és el lloc de destí de milers de refugiats somalis i de països veïns i també fa front a una crisi humanitària interna. La sequera ha empitjorat i no es preveuen pluges fins el mes d’octubre. La reducció de les reserves nacionals d’aliments i l’augment dels preus dels carburants, fan que també empitjori la situació de les poblacions urbanes. Han augmentat els conflictes per l’aigua entre agricultors i pastors. El grau de malnutrició ja ha arribat a nivells d’emergència i la població que requereix ajuda alimentària urgent arribarà aviat a 3,5 milions. A Etiòpia, l’escassetat d’aliments, aigua i serveis bàsics, també com la disminució de les pastures està devastant les comunitats de les zones agrícoles. A més, es preveu una amenaça d’inundacions el segon semestre de l’any (zona oest). Ha augmentat la previsió d’assistència a la població, de 3,2 milions de persones, a 4,5 milions. I a Djibouti almenys 120.000 persones es veuen afectades per la sequera, incloses les zones urbanes, que també fan front a l’augment dels preus dels aliments i carburant.

Davant d’aquesta crisi d’emergència, l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat fa una aportació de 3000 euros al projecte d’ajut d’emergència creat pel Fons Català davant aquesta situació.

La prioritat ara és salvar vides, però també s’han de dirigir els esforços a millorar les causes endèmiques d’aquestes crisis i treballar per preparar el que inevitablement tornarà a succeir en un futur. 

Desplaça cap amunt