L’AJUNTAMENT DE SANT BOI APROVA LA MOCIÓ DE PETICIÓ D’ALLIBERAMENT DE RAFAH NACHED

S’ha aprovat al Ple de novembre de l’Ajuntament de Sant Boi la moció de petició d’alliberament de Rafah Nached, psicòloga i psiquiatra siriana, detinguda de forma arbitraria i constituint aquest fet, un atemptat contra els Drets Humans, acordant que:

PRIMER.- Expressem la nostra més enèrgica condemna a la detenció i l’empresonament arbitraris de Rafah Nached per part de les autoritats sirianes.

SEGON.- Manifestem una profunda preocupació per la situació de Rafah Nached, tenint en compte el seu precari estat de salut. 

TERCER.- Demanem a les autoritats sirianes que alliberin immediatament i incondicionalment a Rafah Nached per raons mèdiques i humanitàries i que garanteixin la seva seguretat física i el seu retorn amb la seva família sense més demora.

QUART.- Demanem a les autoritats sirianes que autoritzin a les organitzacions humanitàries i professionals mèdiques el tractament de les víctimes de la violència, els donin accés a tot el territori nacional i els permetin exercir la seva labor legítima i pacífica sense por a represàlies i sense cap restricció, inclòs l’assatjament judicial; demana a les autoritats sirianes que acatin les normes internacionals en matèria de drets humans i els compromisos internacionals, garantint la llibertat d’opinió i d’expressió.

CINQUÈ.- Exigim també al govern de Síria el cessament immediat de la persecució, la tortura i l’assassinat a les persones que s’oposen a l’actual govern d’una manera pacifica i democràtica havent comptabilitzat Amnistia Internacional  durant el que va d’any més de 3.500 morts.

SISÈ.- Traslladar aquest acord al Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya per tal de que ho faci arribar a les autoritats pertinents.

Desplaça cap amunt