Estrena de la pel·lícula Interferències a Sant Boi

El divendres 3 de febrer, a Cal Ninyo, tindrà lloc l’estrena a Sant Boi de la pel·lícula Interferències, amb una presentació i un col·loqui posterior a càrrec de Pablo Zareceansky de la Fundació Quepo i de Jesús Carrión de l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG).

Què és Interferències? Del deute extern al comerç internacional, de les retallades al paper de les institucions financeres, del model de consum al canvi climàtic, de les resistències als països del Sud a les mobilitzacions del 15M. Interferències sorgeix de la necessitat de preguntar-nos quins són i com funcionen els interessos darrera dels governs, institucions internacionals i empreses que dominen el mercat que pauta les nostres vides. Per exemple, per cada euro que els països rics donem en ajuda al desenvolupament, els països empobrits en retornen 5 al pagar el deute extern.

Interferències és un projecte global d’educació per al desenvolupament. La pel·lícula és la punta de l’iceberg d’un projecte integral i 2.0 que inclou les dimensions formativa i de denúncia, amb vocació de transformació social. A www.interferencies.cc oferim material educatiu, per temes i capítols, suggeriments didàctics, i propostes d’acció individuals i col·lectives. L’objectiu és que la persona espectadora  no es quedi en les reflexions de la pel·lícula, sinó que tingui la possibilitat d’aprofundir i de participar en campanyes i alternatives per a cadascuna de les problemàtiques, convertint-se en partícip del projecte.

Sinopsi de la pel·lícula

Cecilia, Anna, Maria i Rodrigo formen una jove companyia teatral, de recent èxit per la seva descarada i transgressora posada en escena, i pel compromís social i polític dels continguts que mostren. Preparen la seva propera estrena, una obra de denúncia sobre com la societat de consum accepta allò inacceptable. Una societat que no qüestiona un sistema polític i econòmic que imposa deutes i empobriment sobre els més dèbils. Assajant, van prenent consciència de la dificultat d’abastar la complexa i sagnant realitat que volen mostrar, entrant a poc a poc en una crisi d’identitat moral i artística que els enfronta entre si. Les manifestacions del 15M a tot el país envairan el procés creatiu de la companyia, suposant un punt d’inflexió sense retorn.

Per a més informació podeu visitar la web:  www.interferencies.cc

Desplaça cap amunt