Garantir el dret a l’educació a San Miguelito, el repte d’Ensenyament Solidari.

Un any més, Ensenyament Solidari ha estat treballat per a garantir l’accés a l’educació als nens i nenes del municipi agermanat a través  diferents actuacions que van des de la millora de les escoles rurals, a la formació del professorat. A Tamboral Norte, El Espabelito, Ojoche 1 i 2, Rayo de Sol, Delirio 2, El Cangrejal, Los Comales, Caño Luís 3, Espabel, Cacao 2, Naranjo 1.1, Delirio 1, comunitats de l’àrea rural de San Miguelito, les “ escuelitas” estan en més bon estat. I a Caño Luis 2 disposen d’una nova escola.

La formació dels i les mestres ha estat una segona línia de treball. 200 mestres del municipi han participat en les formacions que van desenvolupar els i les mestres d’Ensenyament Solidari. La didàctica de les matemàtiques, la comprensió i expressió escrita i l’Educació infantil i la Informàtica van ser  els continguts de les formacions que es van realitzar al juliol al municipi agermanat.

Paral·lelament,  en el marc de l’estada dels i les membres d’Ensenyament Solidari a San Miguelito, es va millorar la dotació de recursos del Centre de Recursos Pedagògics i es va realitzar la cessió de material escolar als  diferents centres educatius del municipi.

Per últim, durant el 2011 s’ha treballat en la consolidació de l’Escola de Formació Professional, el Centro Politécnico Catalunya-San Miguelito, i el traspàs oficial al Ministeri d’Educació de Nicaragua.

Desplaça cap amunt