Ja us podeu incriure al Sopar Solidari del BARREJANT 2012

Enguany organitzem el segon Sopar Solidari del Barrejant, amb el lema “Jo dono la cara per la cooperació i la solidaritat”.

Donem la cara perquè tenim la convicció que la solidaritat i la cooperació no tenen fronteres. Convicció que s’expressa  en un compromís personal, col·lectiu, institucional i polític per la justícia social i que aquest cap de setmana es fa més visible amb  el Barrejant, la Trobada de la Cooperació i la Solidaritat de Sant Boi de Llobregat, i amb un sopar inaugural que és alhora reivindicatiu i solidari.

Donem la cara perquè la situació de crisi financera i econòmica que estem vivim està portant a un fals debat sobre la suposada contraposició entre la solidaritat interna i la solidaritat cap a l’exterior. Per contra,  pensem que les accions contra l’exclusió social al nostre entorn més proper i la cooperació al desenvolupament són l’expressió d’una mateixa visió solidària i de lluita contra la pobresa, les seves causes i conseqüències.

El Sopar solidari que preparem en col·laboració amb Mescladís. Fundació Ciutadania Multicultural n’és una mostra. Es tracta d’una iniciativa que combina la restauració, amb la inserció socciolaboral de joves en situació o risc d’exclusió social, i una cuina que planteja la possibilitat de fer una agricultura de proximitat, respectuosa amb l’entorn, ecològica i saludable, alhora que es fa ressò de les diverses tradicions culinàries que hi ha presents a Catalunya.

Donem la cara i t’animem a participar en aquest sopar, perquè entenem que la cooperació i la solidaritat són un valor ètic i social imprescindible per a fer realitat un món a on tothom, a tot arreu, gaudeixi el que proclama l’article 22 de la Declaració Universal dels Drets Humans:

“Tota persona té dret d’obtenir la satisfacció dels seus drets econòmics, socials i culturals mitjançant l’esforç nacional i la cooperació internacional segons l’organització i els recursos de cada país”.

Amb aquest Sopar volem seguir mantenint viva aquesta convicció i reivindicar-la. L’audiovisual “Un any de cooperació Santboiana” i la campanya “Jo dono la cara per la cooperació”, que es presentaran després del sopar, són una mostra d’aquestes veus. Perquè, i com ens mostrarà el professor Sami Naïr en la conferència inaugural del Barrejant (19h, sala de conferències de Can Massallera), la crisi de l’estat del benestar ens planteja nous reptes i exigències en relació a la cooperació i la solidaritat. 

El sopar tindrà el preu de 7€ els diners del qual es destinaran al projecte d’ajut d’emergència “Resposta als efectes de la crisi humanitària al Sahel” que vol donar resposta al risc d’inseguretat alimentària en què es troben més de 16 milions de persones, i el risc de malnutrició severa que podria afectar a més d’un milió d’infants de menys de cinc anys, i que afecta a diversos països: el Txad, Níger, Burkina Faso, Camerun, Mali, Mauritània, Nigèria, Gàmbia i Senegal.

Per concloure el sopar comptarem amb l’actuació d’Andrea Motis Trio[1].

Per venir al sopar i al concert, només cal que facis la teva reserva a través de la pàgina web de l’Ajuntament (www.santboi.cat) o enviïs un correu electrònic abans del 25 de setembre a l’adreça: csopena@santboi.cat. Ens hauríes d’indicar els noms i cognoms de les persones que vindreu. El pagament s’haurà de fer en metàl·lic el mateix dia del sopar.

I si encara no t’has adherit a la Campanya “Jo dono la cara per la cooperació i la solidaritat”, encara ho pots fer: www.jodonolacara.cat


[1] Existeix la possibilitat de només assistir al concert d’Andrea Motis Trio que tindrà lloc a les 23h a la Sala d’actes de Can Massallallera, el divendres 5 d’octubre. El preu de l’entrada al concert és de 5€ i les entrades es poden adquirir a partir de les 22.30h del dia 5 d’octubre a Can Massallera.

 

Desplaça cap amunt