Exposició d’homenatge al fotògraf assassinat Remi Ochlik, durant el mes d’abril al Museu de Sant Boi

Expo abril

Al llarg d’aquest mes d’abril podeu visitar, al Museu de Sant Boi, l’exposició produïda per l’Aliança Francesa de Sabadell i l’Institut Francès en homenatge a Remi Ochlik, el fotoperiodista francès que morí el 22 de febrer de 2012 en el bombardeig realitzat per l’exèrcit sirià al centre de premsa de la ciutat d’Homs.

Aquesta exposició és un recull de fotografies realitzades per Ochlik  a Tuníssia, Egipte, Líbia i Síria porta per títolLes primaveres àrabs.

Remi ochkid

Rémi Ochlik va néixer a l’est de França el 1983. Després de graduar-se a l’escola secundària, es va traslladar a París per estudiar fotografia a l’escola Icart-photo, i va començar a treballar per l’agència de fotografia Wostok. L’any 2004, als seus 20 anys, va viatjar a Haití per fotografiar els disturbis al voltant de la caiguda del president Jean-Bertrand Aristide. Per Rémi, era la seva primera experiència d’un conflicte armat. L’obra resultant va ser guardonada amb el Premi François Chalais per a Joves Reporters i es va presentar al Festival Visa pour l’Image Internacional de Fotoperiodisme. El 2005 Rémi va fundar la seva pròpia agència de fotografia, PREMSA IP3, amb la intenció de cobrir les notícies a París i conflictes a tot el món. El 2011, Rémi fotografiava les revolucions de Tunísia i Egipte i l’aixecament i la guerra a Líbia. Els seus treballs han estat publicats a Le Monde Magazine, VSD, Paris Match, Time i The Wall Street Journal. Fou assassinat a Homs, Síria, el 22 de febrer de 2012. Tenia 28 anys.

Resistències

Com us hem anat informant, Resistències és el nom de la programació que dóna continuïtat al cicle Pau és memòria, amb l’objectiu d’aprofundir en el paper de la societat civil en contextos de conflicte. Com es manté la vida malgrat la guerra? Quines estratègies de resistència a nivell individual i comunitari es posen en marxa per afrontar la tensió, el dolor i l’horror d’una guerra? Resistències és un cicle que vol donar a conèixer la situació actual de diferents països del Magreb  a l’Orient Mitjà, on recentment han tingut lloc diferents conflictes, i que finalitzarà al mes de maig.

DSC_2026

Desplaça cap amunt