Fonamentals i Ciutats defensores dels Drets Humans, dos nous blocs perquè puguis conèixer amb més detall les propostes d’aquests projectes

dretshumansnens4

Des de l‘Àmbit de Cooperació, Solidaritat i Pau de l’Ajuntament de Sant Boi hem posat en funcionament dos nous blocs perquè puguis conèixer amb més detall les propostes d’aquests dos projectes, que comparteixen un mateix objectiu: reivindicar i posar en valor els drets humans i la seva defensa des de les ciutats.

Ciutats Defensores dels Drets Humans és un projecte conjunt entre 8 Ajuntaments catalans , la Comissió Catalana d’Ajuda als Refugiats, l’Institut de Drets Humans de Catalunya, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i l‘Àrea Metropolitana de Barcelona , que vol donar a conèixer la feina dels defensors i defensores dels drets humans, contribuint a conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat d’integrar la defensa dels drets humans en la nostra tasca quotidiana.

Durant deu dies, sis reconeguts activistes de drets humans estaran a Catalunya per participar en diferents activitats (xerrades, trobades, reunions institucionals, visites a escoles,…) a través de les quals donaran a conèixer les seves lluites. Visibilitzant-les es vol contribuir a la protecció d’aquestes persones que, per la seva tasca de denúncia, han vist perillada la seva llibertat i/o integritat física.

Davant la vulneració sistemàtica dels drets humans que es produeix arreu del món, però també aquí, el projecte Fonamentals insisteix en el paper cabdal que juguen els defensors i defensores dels drets humans per la mobilització social, tant a nivell internacional com estatal, i reivindica la vigència dels drets humans com a fonaments legítims i reconeguts universalment per la construcció d’una societat més justa i pacífica. Des d’un enfocament de drets, Fonamentals vol ser una reflexió sobre els impactes que ha tingut la gestió de la crisi econòmica en l’afebliment dels nostres drets i una crida a l’activisme que posarà en relació les mobilitzacions a l’Estat espanyol amb d’altres iniciatives arreu del món.

A través d’aquests dos blocs es donaran a conèixer totes les activitats d’ambdós projectes i les persones que hi participaran. Els enllaços són:

ciutatsdefensoresdretshumans.wordpress.com

fonamentals.wordpress.com

 

Desplaça cap amunt