113. Doris Rivera Ríos, defensora dels Drets Humans colombiana (21/10/13)

Maria Doris Rios

Dins del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, que ha tingut lloc aquesta primera quinzena d’octubre, juntament amb el Barrejant, hem pogut acollir durant 10 dies a 6 persones defensores dels drets humans. Aquestes tenen un paper fonamental en la defensa dels drets humans a tot el món. Sovint, la seva acció de defensa i de denúncia comporta atacs o amenaces a la seva persona i per això és fonamental que ens pronunciem en favor de la seva protecció i expressem la nostra solidaritat.

Doris Rivera Ríos és una defensora colombiana de drets humans. A causa del seu treball de denúncia de les greus violacions dels drets humans i dels crims contra la humanitat que s’han comès en aquesta regió de Colòmbia, ha patit amenaces de grups paramilitars que la van portar, amb la seva família, a que hagués de fugir en diverses ocasions i deixar casa i la terra on treballaven com a camperola. Les amenaces i els atemptats no només s’han dirigit a la seva persona sinó també als seus fills. Entre agost de 2010 i febrer de 2011 va estar a Sant Boi de Llobregat , acollida en el Programa de Protecció de Defensors de Drets Humans de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat de Catalunya .

Per conèixer més a fons aquesta realitat tenim amb nosaltres a la Presidenta de l’Associació de Treballadors Camperols per a l’agricultura agroecològica , la defensa i la preservació de la serra de la Macarena , ASPRO Macarena dels municipis de Vista Bella i Sant Joan d’Arama i membre de l’Associació de Dones per la Pau i la defensa els drets de les dones colombianes ( ASODEMUC ).

Per escoltar el programa clica en aquest enllaç: 21oct13

Desplaça cap amunt