Ja podeu visitar l’exposició “L’aigua que treu la fam”, a Can Massallera

aigua2

Des del divendres 10 de gener fins el 30 de març, podeu visitar l’exposició “L’aigua que treu la fam” de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya, a Can Massallera.

L’exposició ha estat pensada com un pas més per dimensionar la importància de l’existència i la cura de l’aigua, de manera que, com a individus, siguem capaços de veure el que podem aconseguir mitjançant la correcta gestió sostenible d’aquest vital recurs.

L’objectiu principal de “L’aigua que treu la fam”, és evidenciar la importància de dur a terme una gestió sostenible de l’aigua, com a part de les capacitats necessàries per assegurar la productivitat del territori, tant a nivell urbà com a nivell rural, això en les diferents escales (local, regional, etc.), així com la importància que té en la disminució de la vulnerabilitat davant les amenaces climàtiques i ambientals a què s’enfronten les comunitats.

L’exposició es constitueix pels següents continguts: Aigua per a la vida, crisi de l’aigua, gestió sostenible de l’aigua, aigua i sobirania alimentària i dos casos d’estudi.

Logo-SOM-AIGUA-2

La campanya “Som Aigua” neix de la col·laboració entre l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i l’Associació Catalana d’Enginyeria Sense Fronteres, i té per objectiu facilitar la reflexió i participació de tots i totes envers l’aigua i el sanejament i el seu paper central en el benestar de les persones. , a la vegada que volem posar en valor el paper de la cooperació municipal i els projectes de solidaritat impulsats per las administracions locals. Una política pública de cooperació internacional que avui es fa més necessària que mai.

D’aquesta forma, des d’aquest novembre i fins al febrer es desenvoluparan a Sant Boi un conjunt d’activitats encaminades a apropar la realitat de l’aigua i el sanejament, tant a casa nostra com en països del Sud, amb especial atenció a les zones més empobrides. Entre aquestes hi haurà nombrosos tallers per a les escoles, un teatre-fòrum i exposició coincidint amb la Fira de la Puríssima i una pintada de murals relacionats amb l’aigua a punts emblemàtics de Sant Boi, que culminaran en una pintada col·lectiva d’un mural a la llera del Llobregat el dia 2 de febrer.

A través de la pàgina web www.somaigua.cat es podrà seguir el conjunt d’activitats que es duran a terme i es podrà ampliar la informació sobre les diferents temàtiques sobre les quals girarà l’exposició: l’accés a l’aigua i al sanejament, la perspectiva de l’aigua com un dret humà o la cooperació municipal en aigua, entre altres.

Desplaça cap amunt