Shameful Island. Lesbos, la porta d’entrada a Europa

Arriba a Sant Boi l’exposició fotogràfica “Shameful Island. Lesbos, la porta d’entrada a Europa”, dels fotoperiodistes Raül Clemente i Xavi Herrero.

La mostra tracta l’arribada de les persones refugiades a l’illa grega de Lesbos, on diàriament arriben en condicions molt precàries i amb l’únic objectiu d’accedir a Europa. Les fotografies també evidencien el paper que ha jugat el vell continent en l’acollida de persones refugiades, més preocupat a tancar les fronteres que a vetllar pels drets humans.

Els autors de les fotografies han seleccionat per a l’exposició una cinquantena d’imatges, les quals han dividit en quatre etapes: l’arribada de refugiats en barques; els dies de trànsit que passen per travessar l’illa de nord a sud, on hi ha els camps de refugiats; l’espera fins que aconsegueixen ser registrats i comprar un bitllet per marxar cap a Atenes i, per últim, la sortida cap al destí desitjat.

L’exposició es podrà veure del 14 al 30 de juny al Museu de Sant Boi.

cartell_ShamefulIsland

 

Desplaça cap amunt