II Mostra de Cinema i Convivència de Sant Boi

El passat dimecres 31 l’auditori del Parc Sanitari Sant Joan de Déu va acollir la presentació del documental de la II Mostra de cinema i convivència: els drets humans en primera persona. Aquesta segona Mostra, enguany amb un format documental, ha permès acostar els drets humans a 190 joves de Sant Boi, que han conegut de primera mà alguns testimonis directes de santboians i santboianes que han viscut en algun moment de les seves vides les conseqüències d’algunes vulneracions dels seus drets.  

Des d’una mirada propera i reflexiva, els nois i noies dels 13 centres educatius que han participat a la Mostra han realitzat diferents sessions prèvies a l’aula, on han treballat els drets humans i les seves vulneracions a partir de diferents tallers vivencials i han adquirit les eines i coneixements audiovisuals necessaris per a crear una peça documental.

La II Mostra de Cinema i Convivència s’emmarca en el pla d’activitats de la Xarxa d’Educadors i Alumnes per la convivència i el Pla Municipal d’Educació i Formació per a la Solidaritat. Durant tot el procés de treball, l’educador audiovisual Dídac Roger, de Kineina Audiovisuals, ha acompanyat aquests joves i s’ha encarregat de l’elaboració i el muntatge de la peça, que ha comptat amb la participació dels següents centres educatius: Col·legi Joan Bardina, IES Camps Blancs, IES Rafael Casanova, Col·legi Pedagogium Cos, Col·legi Llor, IES Marianao, IES Joaquim Rubió i Ors, Col·legi Mare de Déu dels Dolors i Col·legi Sant Josep, Fundació Marianao, Esplai Eixida, Centre Obert Don Bosco i PFI-PTT de Sant Boi.

El documental és el fruit de la reflexió que ha fet aquest conjunt de joves sobre els drets humans a la ciutat. A través de les veus de diferents testimonis que comparteixen els seus relats en primera persona, ens permet conèixer les seves vivències, una part de la seva realitat, per tal de posar paraules, cares i noms als drets humans, per reflexionar sobre els estigmes que a vegades pesen sobre alguns col·lectius.

Desplaça cap amunt