Voluntariat internacional per a la transformació social

El període d’inscripció per participar en les estades solidàries organitzades per l’ONG VOLS estarà obert fins al 25 de gener.

El contacte amb les realitats del Sud és un mecanisme potent de sensibilització i coneixement. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Sant Boi s’ha apostat per establir un vincle de col·laboració amb l’ONG VOLS, que des de fa anys organitza estades solidàries en diferents territoris.

Aquesta relació s’emmarca en una de les línies del Pla Director de Cooperació al Desenvolupament de Sant Boi de Llobregat, centrada en la implicació de la ciutadania en la defensa de la justícia global a partir d’una experiència de voluntariat sobre el terreny. Les estades solidàries s’entenen com a punts de partida per al desenvolupament personal dels i les participants, i la seva implicació en la sensibilització i transformació de la societat.

Des de VOLS, proposen quatre tipus d’estades solidàries:

  • Camp de treball a Tànger. És una experiència per a gent de 18 a 21 anys que es realitza durant 15 dies al mes de juliol. Té com a objectiu conèixer la realitat de Tànger a través de visites i col·laboracions amb entitats locals.
  • Camp de treball a Ceuta. És una experiència per a gent de més de 22 anys que es realitza durant 15 dies d’agost. Té com a objectiu conèixer el fenomen migratori i col·laborar en tasques d’acompanyament, formació i sensibilització proposades a les persones beneficiàries del CETI per part de la Fundació Elín.
  • Experiència de curta durada en un país d’Àfrica o Amèrica Llatina. És una experiència per a majors de 21 anys que es realitza durant els mesos de juliol i/o agost. Té com a objectiu conèixer una realitat concreta i col·laborar en projectes que s’hi estiguin desenvolupant.
  • Experiència de llarga durada en un país d’Àfrica o Amèrica Llatina. És una experiència per a majors de 21 anys que es realitza durant un període mínim de 9 mesos. Té com a objectiu conèixer una realitat concreta i col·laborar en projectes que s’hi estiguin desenvolupant.

L’Ajuntament busca facilitar la difusió d’aquest tipus d’estades, i és en aquest sentit que dona suport a VOLS en la seva tasca de promoció del voluntariat internacional.

El període d’inscripció per a les estades solidàries de VOLS de 2019 ja està obert i finalitza el proper 25 de gener.

 

Desplaça cap amunt