Un poema i 12 grafitis donen forma la campanya #VersosRefugiats

Els versos recollits a través de la campanya #VersosRefugiats es materialitzen en una creació poètica de Cysko Muñoz i en 12 grafitis pintats per joves artistes de Sant Boi als diferents barris de la ciutat.

La ciutadania i les escoles de Sant Boi han participat a la campanya #VersosRefugiats amb l’elaboració de més de 100 versos. La campanya, llançada a les xarxes socials fa unes setmanes, convidava a crear un vers a partir de tres paraules escollides a l’atzar i a compartir-lo a les xarxes amb el hashtag #DMPR2020 i #VersosRegugiats. A partir de totes les creacions rebudes, Cysko Muñoz, poeta i rapsoda santboià, els ha donat forma per elaborar una peça poètica que ens transporta a les pors i les esperances de la vivència de l’exili. Preguntes, reflexions i emocions que provenen del més endins i que, en poc més de dos minuts, ens transporten a una realitat no tan llunyana.

*Creació i veu per Cysko Muñoz / Imatges i edició per Isaac Lupiañez.

És també a través de l’art com la campanya #VersosRefugiats s’ha fet plàstica a partir de creació col·lectiva dotze joves artistes santboians i santboianes que han plasmat, amb diferents pintures murals, alguns dels versos seleccionats de la campanya a les xarxes. David Mestrich, Alejandro Mengual, Andrea Linares, Chanine Boots, Adrià Alberich, Marta Pagès, Dani Fernández, Maria Palomo, NataliaVazquez, Olga Alfonso, Jose Mª Huertas, Edgar Ajenjo i Hugo Sepulveda han pintat els versos als barris de Casablanca, Camps Blancs, Marianao, Ciutat Cooperativa, Vinyets, Centre i als aparadors laterals de l’Ajuntament.

  

  

  

Nien Boots, artista i dinamitzadora de projectes d’art comunitari, ha acompanyat tot el procés de treball dels i les joves, i l’artista sanboiana Laura del Valle ha enregistrat l’elaboració dels grafitis en 6 càpsules audiovisuals on hi apareix el testimoni dels i les artistes:

Les diferents creacions artístiques han sorgit d’una col·laboració de la Unitat de Cooperació amb el Can Castells Centre d’Art i el rapsoda santboià Cysko Muñoz, i amb la col·laboració del Departament de Cultura, per commemorar el Dia Mundial de les Persones Refugiades.

Desplaça cap amunt