Un poema i 12 grafitis donen forma la campanya #VersosRefugiats

Els versos recollits a través de la campanya #VersosRefugiats es materialitzen en una creació poètica de Cysko Muñoz i en 12 grafitis pintats per joves artistes de Sant Boi als diferents barris de la ciutat.

La ciutadania i les escoles de Sant Boi han participat a la campanya #VersosRefugiats amb l’elaboració de més de 100 versos. La campanya, llançada a les xarxes socials fa unes setmanes, convidava a crear un vers a partir de tres paraules escollides a l’atzar i a compartir-lo a les xarxes amb el hashtag #DMPR2020 i #VersosRegugiats. A partir de totes les creacions rebudes, Cysko Muñoz, poeta i rapsoda santboià, els ha donat forma per elaborar una peça poètica que ens transporta a les pors i les esperances de la vivència de l’exili. Preguntes, reflexions i emocions que provenen del més endins i que, en poc més de dos minuts, ens transporten a una realitat no tan llunyana.

*Creació i veu per Cysko Muñoz / Imatges i edició per Isaac Lupiañez.

És també a través de l’art com la campanya #VersosRefugiats s’ha fet plàstica a partir de creació col·lectiva dotze joves artistes santboians i santboianes que han plasmat, amb diferents pintures murals, alguns dels versos seleccionats de la campanya a les xarxes. David Mestrich, Alejandro Mengual, Andrea Linares, Chanine Boots, Adrià Alberich, Marta Pagès, Dani Fernández, Maria Palomo, NataliaVazquez, Olga Alfonso, Jose Mª Huertas, Edgar Ajenjo i Hugo Sepulveda han pintat els versos als barris de Casablanca, Camps Blancs, Marianao, Ciutat Cooperativa, Vinyets, Centre i als aparadors laterals de l’Ajuntament.

  

   

Nien Boots, artista i dinamitzadora de projectes d’art comunitari, ha acompanyat tot el procés de treball dels i les joves, i l’artista sanboiana Laura del Valle ha enregistrat l’elaboració dels grafitis en una peça audiovisual.

  

Les diferents creacions artístiques han sorgit d’una col·laboració de la Unitat de Cooperació amb el Can Castells Centre d’Art i el rapsoda santboià Cysko Muñoz, i amb la col·laboració del Departament de Cultura, per commemorar el Dia Mundial de les Persones Refugiades.

Scroll to Top