Exposicions, llibres, col·loquis, fira d’entitats…. Tots els detalls de la programació d’activitats per aquest Sant Jordi Solidari 2023

Un any més, els llibres i la Fira d'entitats de Cooperació, Solidaritat i Pau seran els protagonistes del Sant Jordi Solidari 2023

Aquest any l’exposició “Amandla! Un crit de llibertat a les fronteres d’Europa” obre el calendari d’activitats programades per Sant Jordi. La mostra, del fotoperiodista Antonio Sempere, es pot veure a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de l’1 al 22 d’abril.

Fruit de la col·laboració amb Sindicalistes Solidaris, l’exposició vol denunciar la realitat que pateixen les persones que fugen de guerres, fam i pobresa, a la recerca d’una vida digna. El fotoperiodista Antonio Sempere capta a través de la seva càmera el dolor, l’angoixa, la desesperació i l’esperança de milers de persones que en el seu camí per arribar a Europa són víctimes de màfies, extorsions, vexacions… Una Europa que tanca fronteres i els ulls a una realitat de vulneració total dels drets humans.

Les fotografies mostren la vida i la mort a la frontera hispanomarroquina de Ceuta, de la zona dels Balcans i de la ruta marítima de la Mediterrània, i ens obliguen a recordar que darrere cada persona que arriba a casa nostra hi ha sovint una història de patiment, de vulneració de drets i de desigualtat.

Divendres 14 d’abril tindrà lloc laTaula rodona “Nativitat Yarza, obrint camí a la participació política de les dones”, a càrrec de Mary Nash (historiadora especialitzada en el període de la república amb una tesi doctoral (Rojas) sobre el paper i les experiències de les dones republicanes durant la guerra civil) i Isidre Surroca (coautor de la Biografia de Nativitat Yarz a i també fill d’un ex-alumne de Nativitat Yarza, mestra, alcaldessa i miliciana). L’acte es farà a les 18h al Museu de Sant Boi.

Uns dies abans de la diada de Sant Jordi, el dijous 20 d’abril, la sala d’actes de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer acollirà la presentació del FotoLlibre “Amandla! Un crit de llibertat a les fronteres d’Europa” , a càrrec de Núria Pelay, de Sindicalistes Solidaris, i del llibre “Cop de maça. La revolta poètica dels drets humans”, a càrrec de Joan Tamayo, advocat i autor del llibre.

La presentació, en format col·loqui, tindrà lloc a les 18.30h.

Finalment, diumenge 23 d’abril tindrà lloc la tradicionalFira d’entitats de Cooperació, Solidaritat i Pau a la Plaça de l’Ajuntament (de 10 a 20h). Allà hi podreu trobar tota la informació sobre les activitats i projectes de les entitats, algunes de les quals també vendran d’artesania.

A més, una novetat d’enguany és que durant el dia també podreu venir a veure l’espai de de consulta de la Maleta de contes dels Drets Humans. Es tracta d’un recull de contes, adreçat a infants de 3 a 10 anys, per reflexionar sobre temes com la diversitat, la solidaritat, la pau i els drets humans. Els podreu consultar a la carpa de Coeducació, que estarà situada al costat de la Fira d’entitats de Cooperació.

I per als nens i nenes més creatius, de 10.30h a 12.30h oferirem el taller de punts de llibre compromesos, una proposta de l’artista santboià “Kota” que es centra en la tècnica del collage.

Totes les activitats són gratuïtes i no cal inscripció prèvia.

Materials d’interès: 

En motiu de la diada de Sant Jordi vam preparar aquest díptic amb una selecció literària de  La Maleta de contes pels drets humans. Feu-hi una ullada!

Desplaça cap amunt