28a EDICIÓ. PELS DRETS HUMANS I LA JUSTÍCIA

Per un futur de justícia a través de les lluites compartides

En l’any en què es commemora el 75è aniversari de la Declaració dels Drets Humans, la 28a edició del Barrejant, la Trobada de la Solidaritat de Sant Boi de Llobregat, fa un crit per la justícia i pel reconeixement de les lluites que arreu del món es posicionen per la dignitat i els drets de totes. Amb la inauguració de l’edició de tardor del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans i commemoració del 10è aniversari del projecte, el dilluns 2 d’octubre, s’inicia  un Barrejant que es desplega en una gran diversitat d’activitats els dies 6, 7 i 8 d’octubre a Can Massallera i la Plaça Teresa Valls i Diví.

El Barrejant és un punt de trobada entre les entitats de cooperació i la ciutadania. Un escenari de reencontres que vol nodrir d’esperança i mirades crítiques la ciutat. Una finestra  per generar debat i solidaritat. Un pont entre cultura i activisme per sumar esforços en les lluites compartides que a diferents llocs del món aboguen per la justícia i el benestar de totes les persones. El Barrejant vol  ser una invitació compartida que des dels projectes de cooperació al Sud Global passant per  propostes musicals, tetrals,  de circ, de joc fins a la gastronomia ens convida a fer camí plegades cap a un horitzó de justícia i  desenvolupament sostenible.  La programació del ‘2 es dirigeix al públic familitar i es configura amb propostes de petit format que tenen molt a dir.  Entre aquestes: Mirla Riomar Trio, Cia.La Industrial Teatrera, Tombs Creatius, Mario G. Cortizo, Lali Be Good i els Diables de Casablanca 

La imatge del cartell d’enguay ha estat dissenyada per l’artista colombiana Laia Motta, inspirant-nos a preservar la vida en totes les seves formes des de la bellesa de les seves il· lustracions. Un homenatge a les lluites col·lectives i als drets humans com a horitzó de justícia. 

Us convidem un cop més a unir-vos a la festa de la solidaritat, i gaudir de totes les activitats programades amb les vostres famílies, amistats i veïnes. Feliç Barrejant !

Descarrega’t la PROGRAMACIÓ

Cafè i teatre espontani amb el Grup de suport con Vos i la companyia de teatre espontani La foguera.

CONSULTA LA PROGRAMACIÓ

DILUNS 2 D'OCTUBRE

DIVENDRES 6 D'OCTUBRE

CONVERSA INAUGURAL FATIMAH HOSSAINI I MIGUEL PAJARES. Pica-pica posterior

19.00 | Can Massallera

DISSABTE 7 D'OCTUBRE

FIRA D'ENTITATS I JOC DE PISTES DEL BARREJANT

7 i 8 d'octubre | 10.30 | Plaça Teresa Valls i Diví

Com cada any les entitats de cooperació i solidaritat participen en la cita solidària des dels diferents estands de la Fira, una de les activitats més emblemàtiques del Barrejant. 

Una de les novetats d’aquesta edició és la creació d’un espai de dinamització liderat per les mateixes entitats de la ciutat. Per aquesta ocasió han preparat un joc de pistes per a nens i nenes, que a través d’un circuit de proves, viatjaran per diferents espais per viure de primera mà alguns dels projectes que desenvolupen les entitats arreu del món, superant diverses proves per aconseguir una recompensa. 

El JOC DE PISTES  es farà al llarg dels dies de la fira en les següents sessions:
· Dissabte 7 d’ 11 a 12 hores i de 17.30 a 18.30 hores.
· Diumenge 8 d’ 11 a 12 hores

DIUMENGE 8 D'OCTUBRE

Activitats permanents a la Plaça Teresa Valls i Diví

7 d'octubre de 10 a 21 hores | 9 d'octubre de 10:30 a 14 hores

FIRA D'ENTITATS

L’espai de trobada més emblemàtic del Barrejant, on les entitats de cooperació i solidaritat comparteixen els seus projectes amb la ciutadania. aquesta edició, amb la incorporació del joc de pistes per a infants en les tres sessions de dissabte (11 i 17:30 h) i diumenge (11h).

El 2023 participaran les següents entitats: Associació d’Amistat San Miguelito- Sant Boi, Associació Compassió i Vida,  Associació de dones El Farah, Associació internacional d’Enginyeria Sense Fronteres, Bosco Global,  Casa Cuba,  Comissió Catalana d’Acció pel Refugi, Cooperaccio, Creu Roja Sant Boi, Desos Opció Solidària, Dunia Kato,Fundació Josep Comaposada-Sindicalistes Solidaris, Fundació Juan Ciudad, Fundació Kassumay, Fundació Pau i Solidaritat, Fundació Vicente Ferrer, Rotary Club.

BAR REJANT

El bar ecològic, social i amb justícia, gestionat per Abarka Catering, catering social vinculat a l’ONG santboiana DUNIA KATO, que oferirà servei durant els dies del Barrejant.

REPRODUCCIÓ DE FATIMAH HOSSAINI

Pearl in the oyster és un crit a la resilència i a la lluita.  Una reproducció mida postal de la fotografia de Fatimah Hossaini. 

Hossaini és una artista i fotògrafa afganiesa-iraniana refugiada a París des de l’agost de 2021, quan els talibans es van apoderar de l’Afganistan. La seva família, d’origen afganès, va haver de fugir de l’Iran durant la dècada dels vuitanta, a causa de la guerra afgano-soviètica. Ella va néixer i créixer a Therena, però el 2013 va decidir tornar a l’Afganistan. De llavors ençà, la seva vida es va dividir entre Kabul i Therean. Tot i que va estudiar enginyeria industrial, aviat va saber que volia dedicar-se al món de l’art. 

MÉS ENLLÀ DEL BARREJANT

Exposició Santa Yalla. El projecte d’una òptica Solidària

Del 2 al 15 d'octubre

Can Massallera

Exposició Òptica Santa Yalla

Exposició de la Fundació Etnia Solidària i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

Diuen que una imatge diu més paraules i, en aquest cas, les imatges són poderoses i estan plenes de signfifcat. La Fundació Ètnia Barcelona va crear amb el suport de diferents Ajuntaments, entre els quals el de Sant Boi, un projecte molt especial amb la plataforma de dones Union Santa Yalla:  una òpitica a Ziguinchor (Senegal) per tal de detectar problemes de visió a persones que viuen en el territori i millorar la visió de les persones d’aquest territori. Amb l’exposició coneixerem les afectacions a la visió i la feina feta per la Fundació Etnia i la Union Santa Yala.

FÒRUM D'ALUMNES CIUTATS DEFENSORES DELS DRETS HUMANS

10 I 11 D'OCTUBRE

Can Massallera

Des de 2013, municipis, entitats i institucions catalanes ens organitzem cada any per convidar persones defensores dels drets humans d’arreu del món a passar uns dies de gira a Catalunya per explicar el dia a dia dell seu activisme i participar en espais d’incidència política. Els fòrums d’alumne són un espai de trobada, sensibilització i reflexió en què l’alumnat de Sant Boi té l’oportunitat de conèixer de primera mà el testimoni  d’alguns dels defensors i defensores que participen en la Gira. El 2023, l’alumnat d’ESO podrà compartir un espai amb Martha Moreno (defensora mexicana  feminista que treballa pels drets de la població migrada) i Carlos Andrés Tobar (activista colombià pels drets LGTBI) i l’alumnat de Batxillerat amb l’activista pel clima nigeriana Adenike Oladosu.

Participació dels centres prèvia confirmació amb la Unitat de Cooperació.

Desplaça cap amunt