Manifest en suport població afectada pel terratrèmol al Marroc

Aquest divendres a la nit un terratrèmol de magnitud 6,8 ha sacsejat el Marroc, causant la mort d’almenys 2.000 persones, centenars de ferits i ferides i milers de famílies afectades, un balanç de víctimes que pot augmentar a mesura que passen les hores.

Davant aquesta catàstrofe humanitària, volem expressar la nostra consternació i el nostre condol als familiars de les víctimes i al conjunt del poble marroquí a través d’aquest minut de silenci.

Volem expressar també el desig d’una ràpida recuperació a les persones ferides i a totes aquelles directament afectades per aquest devastador succés.

Un condol que sentim de manera especialment propera pel vincle històric que ens uneix amb el nostre país veí, que ha vist néixer a molts santboians i santboianes. Per això expressem la nostra solidaritat i el nostre afecte sincer a la comunitat marroquina de la nostra ciutat i ens posem a la seva disposició en aquestes tristes circumstàncies.

Per últim, expressem també el nostre compromís amb una resposta concertada per fer front a l’emergència i atendre la població damnificada. Per aquest motiu ens sumem a la Campanya d’emergència en suport de la població afectada pel terratrèmol engegada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Treballarem estretament amb les entitats i representants de la comunitat marroquina santboiana, així com les entitats membres del Consell Municipal de Cooperació, Solidaritat i Pau i el conjunt d’organismes i institucions implicades per sumar esforços i contribuir a alleugir el patiment humà i l’impacte material d’aquesta catàstrofe.

Per últim, fem una crida al teixit social, comunitari i econòmic i al conjunt de la ciutadania de Sant Boi per sumar-se a aquest esforç i mostrar un cop més que som una ciutat compromesa i solidària.

Moltes gràcies Sant Boi de Llobregat 10 de setembre de 2023.

Desplaça cap amunt