Edició 2010

La de 2010 és la 15a edició de la Trobada de la Solidaritat de Sant Boi de Llobregat, el “Barrejant”, que es va iniciar l’any 1996.

L’eix temàtic d’aquest any, el comerç just, vol donar coherència al conjunt d’activitats del programa i difondre aquesta alternativa al comerç que busca aconseguir unes relacions més equitatives entre els països del Nord i els països del Sud.

Com cada any el programa de la Trobada de la Solidaritat combina activitats de debat, reflexió i denúncia amb altres de caire cultural o fins i tot festiu i lúdic. Durant els dies 1, 2 i 3 d’octubre es parlarà sobre formes alternatives de consum; s’explicarà el procés que hem portat a Sant Boi en els darrers mesos per l’elaboració d’una Agenda Local de Drets Humans. Podrem escoltar i gaudir de la música més diversa: la “rumbafunk” de “La Familia Rústika”; la barreja de “RumbaAmazigha” i la percussió ibèrica “Coetus” amb les veus del mestre Eliseo Parra i de Sílvia Pérez. Podrem recórrer la Fira d’Entitats amb la participació de més de 20 entitats de cooperació amb les novetats d’un “Espai del Comerç Just”, l’ ”Espai de les Finances Ètiques” i l’estand de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. El Barrejant’10 té una proposta especial per als nens i nenes i les seves famílies: la ludoteca “Structures Musicals”; les actuacions del grup Cous Cous Clown , la xocolatada ecològica i de comerç just o les activitats i tallers organitzats per Ensenyament Solidari o la Ludoteca L’Olivera.

Volem destacar una de les novetats del Barrejant’10: el Mercat de Intercanvi que tindrà lloc el diumenge dia 3 d’octubre i que serà un espai per canviar objectes que no volem per altres que ens puguin interessar i hagin portat altres persones.

El Barrejant no seria possible sense la participació i la implicació de tantes i tantes entitats i persones que fan que cada any el Barrejant sigui una realitat: la Fundació Marianao que s’encarrega del Bar Rejant, un bar saludable, ecològic, social i amb justícia; els Diables de Casablanca que ompliran de foc el carrer Antonio Machado; les dones de la cooperativa Tomoh de Tetuan que ens han fet unes motxilles molt maques i que es vendran per recaptar fons per les persones damnificades a les inundacions de Pakistan; Souad Laarabi, presidenta d’aquesta cooperativa que, conjuntament amb Francisco Ramos, participarà a l’acte inaugural a on parlarem d’un altre model econòmic més just i sotenible, acte en el qual també comptarem amb la col·laboració dels joves de la Fundació Marianao.

Més de trenta activitats de tot tipus que aposten pel un comerç just i que volen fer realitat el lema d’aquest any.

Produir amb justícia. Consumir amb responsabilitat”


Desplaça cap amunt