Agermanament amb Marianao

Des de l’any 1989 l’Ajuntament de Sant Boi està agermanat amb el municipi de Marianao a la província de Ciutat Havana, Cuba. En els anys de col·laboració entre ambdós municipis, el suport a l’educació i l’intercanvi d’experiències han tingut un pes fonamental. Entre aquestes iniciatives, destaca la creació de Círculos culturales a les escoles, l’enviament de material, l’arranjament de la cuina escolar de Ciclo I que serveix 8000 àpats diaris, les jornades d’intercanvi pedagògic entre docents d’ambdós municipis o el procés d’acompanyament i suport al teatre Sant Boi de Marianao, que garanteix una programació infantil a Mariana.  En aquesta col·laboració entitats santboianes com Ensenyament Solidari i el Casal d’Amistat Català-Cubà, han jugat un paper central.

A més, l’Ajuntament de manera directa, a través de l’Assemblea Municipal del Poder Popular,  va donar suport al Museu de Marianao i al Centre de dones de Pogolotti.

A partir del 2012, l’Ajuntament va deixar de col·laborar de manera directa amb el municipi i totes les actuacions que s’han realitzat fins a la data han estat a través d’Ensenyament Solidari, que en el marc del conveni anual que manté amb l’Ajuntament ha impulsat diverses actuacions en l’àmbit educatiu com són les jornades d’intercanvi pedagògic, el suport als Círculos de interés i l’enviament de material escolar.

Per últim, cal destacar la col·laboració amb el Instituto Cubano de Amistad con los Pueblos (ICAP) a través del reaprofitament de material mecànic que proporciona el dipòsit municipal de vehicles.

Desplaça cap amunt