Cooperació directa i delegada

L’Ajuntament fa una aposta clara per la cooperació directa . En aquesta l’Ajuntament juga un rol decisiu en la promoció i orientació de les accions, assumint la responsabilitat en les diverses fases del cicle del projecte o programa (identificació, elaboració i formulació, planificació, seguiment i avaluació dels resultats i de l’impacte).

Històricament la major part de la cooperació directa de l’Ajuntament es desenvolupava en el marc de l’agermanament amb San Miguelito. Amb l’aprovació del Pla director de Cooperació al Desenvolupament 2017-2020 s’incorporen d’altres prioritats i criteris, i pren importància la possibilitat d’articular-se amb clústers i xarxes temàtiques, crear espais de col·laboració amb d’altres municipis on l’expertesa de l’Ajuntament pugui aportar un valor afegit.

Ens referim a cooperació delegada en aquells casos en què l’Ajuntament recolza projectes a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, una organització municipalista que té per objectiu donar suport als municipis en l’impuls a projectes de cooperació.

Desplaça cap amunt