Enfortiment de l’emprenedoria i les oportunitats laborals de dones mitjançant la innovació eco-social en cadenes de valor del nord de Perú.

El projecte contribueix a millorar l’autonomia econòmica de les dones en situació de vulnerabilitat econòmica i social del departament de Cajamarca, que els permeti satisfer les seves necessitats i interessos, de manera que es garanteixi l’exercici ple dels seus drets en igualtat.

Això permetrà incidir, alhora, en la millora de l’autonomia física i en la presa de decisions. Per a la consecució d’aquest objectiu, el projecte planteja incrementar la generació d’ingressos i recursos econòmics propis, promovent l’emprenedoria econòmica a través de negocis cooperatius i/o associatius de productes agroecològics de qualitat.

Per això, es planteja, d’una banda, enfortir la institucionalitat publicoprivada, a través de sistemes d’innovació i emprenedoria que incorporin les demandes i les necessitats de les dones. D’altra banda, es busca enfortir les organitzacions de productors i productores i de dones transformadores del departament de Cajamarca que aprofiten de manera sostenible les espècies natives de l’agrobiodiversitat (plantes medicinals i varietats de cacau) i milloren la productivitat i la manufactura, tot incorporant innovació tecnològica.

Finalment, es planteja que les iniciatives de negoci incorporin innovació tecnològica i s’articulin als mercats especials per a la comercialització dels productes.

Desplaça cap amunt