Edició 2009

El 2009 es va realitzar la 14a edició del Barrejant que va prendre com a eix temàtic la pau, demostrant que és possible treballar per la pau des del nostre propi municipi, no només oposant-nos a les guerres sinó també mitjançant l’educació en valors, el civisme o la no violència.

Com ja és tradició, el programa de la Trobada de la Solidaritat combinava activitats de debat, reflexió i denúncia amb altres de caire cultural o fins i tot festiu i lúdic: com ara la projecció de la pel·lícula La Teta asustada i el col·loqui amb la seva directora, Claudia Llosa; o la visita a l’exposició La creativitat infantil al conflicte bèl·lic que ens va permetre acostar-nos al conflicte palestí des de l’expressió plàstica dels nens i nenes de Gaza; o la xerrada-col·loqui sobre el paper de les dones en els conflictes i el seu rol per construir la pau. També ens van acompanyar les formacions musicals Qui hi ha?, l’Orquestra Àrab de Barcelona i el hip-hop de Lariba.

Els més petits també van trobar el seu lloc, amb la ludoteca Gargot de joc, la xocolatada ecològica, amb el cercavila dels Gegants de Casablanca o amb l’humor inconformista de les pallasses Tri-Nas.

Un programa que no hauria estat possible sense la participació i il·lusió de 21 entitats que van omplir amb els seus estands la Plaça Teresa Valls i Dívi, oferint informació sobre els seus projectes. Ni tampoc sense la implicació de 8 serveis i departaments municipals que hi van aportar les seves propostes.

En el camí d’aconseguir que el Barrejant cada any millori tant en qualitat de les propostes d’activitats com en coherència per ser la Trobada de la Solidaritat de Sant Boi, en l’edició 2009 es va utilitzar energia solar per les bombetes de baix consum de les carpes de les entitats i es van encarregar unes bosses a la cooperativa de dones Tomoh de Tetuan, un projecte de cooperació gestionat pel sindicat marroquí de la CDT i que impulsa aquí la Fundació Josep Comaposada de la UGT i en el qual hi col·labora l’Ajuntament de Sant Boi. Els diners recaptats es van destinar a un projecte del FCCD d’Ajut Humanitari per Gaza.

En aquesta nova pàgina web podreu trobar informació completa del que va ser el Barrejant’09: escoltar les veus que s’hi van sentir i veure’n imatges. No dubteu en explorar-la i de seguir treballant per la pau.


Desplaça cap amunt