Perquè i què podem fer per millorar la qualitat de vida de la majoria dels habitants del planeta?. Aquesta és la reflexió que ens proposa la 16a edició de Barrejant, la trobada de la solidaritat de Sant Boi. En aquesta ocasió, les activitats inclouen una crida a la ciutadania perquè prengui consciència de les desigualtats i la pobresa que hi ha a moltes parts de món i adquireixi un compromís clar de treballar per canviar aquesta situació injusta. Tot recollint aquest pensament, Barrejant ha triat com a lema el món pot canviar però no ho farà sol.
Enguany la trobada té algunes novetats respecte a edicions anteriors. El dia 30 de setembre està prevista el debat “Perquè cal canviar el món” (19 hores a Can Massallera) amb la presència d’Arcadi Oliveras, president de l’ONG Justícia i Pau, que moderarà la tertúlia oberta a la participació de les entitats de cooperació de Sant Boi i les persones assistents. A continuació hi haurà un sopar solidari al preu de 5 € (20,30 h a Can Massallera). Els diners recaptats es destinaran al projecte d’ajut d’emergència del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament “Resposta als efectes de la crisi humanitària als països del corn d’Àfrica”. La darrera activitat d’aquest dia serà “Toda una vida”, una entrevista dramatitzada al cooperant santboià i membre d’Enginyeria sense Fronteres Miquel Carrillo Ponce.
Barrejant ha preparat tot un seguit d’activitats per als dies 1 i 2 d’octubre. No faltaran la tradicional Fira d’entitats de cooperació, el dinar amb una paella ecològica solar, espectacles al carrer i de foc, una cercavila amb música dels Balcans, una taula rodona amb el títol “Què cal fer per canviar el món “ amb la participació de Juan Carlos Monedero, professor de la Universidad Complutense de Madrid i Alfonso López Borgoñoz, president de la Secció Espanyola d’Amnistia Internacional i de la Defensora del Lector de El País Milagros Pérez Oliva, com a moderadora, el mercat d’intercanvi, les activitats intantils i el Bar-rejant que la Fundació Llor instal·la (enguany preparen una haima) amb productes saludables i de comerç just. Però volem destacar algunes novetats que incorpora l’edició 2011. El dia 1 es presentarà un audiovisual dels alumnes de l’IES Rubió i Ors dins d’un projecte que promou un fòrum d’alumnes per la convivència. El mateix dia està programat el concert “One World, Co – Music”, un projecte d’intercanvi i cooperació musical organitzat per l’Associació Cultura F que tindrà dues parts: a la primera actuaran músics cubans i senegalesos, entre altres nacionalitats, i a la segona el cantautor Javier Ruibal s’afegirà a la sessió.
La trobada de la solidaritat també té prevista l’exposició XIV Premi Internacional Luís Valtueña de Médicos del Mundo amb fotografies que presenten la situació d’Haití i altres parts del món i a les presons africanes. La mostra es podrà veure del 7 al 30 d’octubre al Museu de Sant Boi.