El sopar solidari: tot un món per canviar, tot un sopar per compartir

El món pot canviar però no ho farà sol. Tanmateix, no serà sols que aconseguirem canviar-lo. I el canvi vol organització, treball col·lectiu i debat. Per tot això,  com a acte inaugural del Barrejant’11, us proposem un Sopar solidari. Un sopar per parlar, per trobar-nos, per seguir-nos qüestionant sobre el món en què vivim i de quina manera, amb la nostra acció individual i col·lectiva, el podem encaminar cap a d’altres horitzons que garanteixin unes condicions de vida dignes i el respecte als drets humans per a tota la humanitat i que preservin la biodiversitat del planeta.

La diversitat ens enriqueix, i n’és una mostra el projecte Mescladís de la Fundació Ciutadania Multicultural que proposa una cuina que beu de les tradicions culinàries de diversos països en una iniciativa d’inserció sociolaboral que ofereix una formació teòric-pràctica en l’àmbit de la restauració a joves en situació o risc d’exclusió social. Aprenent a cuinar i cuinant, es volen generar noves oportunitats per aquests i aquestes joves, mitjançant una cuina que integra receptes de diverses cultures presents a Catalunya i que aposta per l’ús de productes ecològics, saludables i de comerç just.

Aquest any, doncs, us convidem a inaugurar d’una altra manera el Barrejant, amb un sopar fet d’una altra manera, i que pensa i proposa un món diferent. Acompanyats de l’Arcadi Oliveras  (19h Sala de conferències de Can Massallera) traçarem els possibles camins per assolir aquest canvi. El món pot canviar però no ho farà sol. T’apuntes al sopar?

El sopar (20,30h Sala d’actes de Can Massallera) tindrà el preu de 5€ i els diners recollits es destinaran a la campanya “Resposta als efectes de la crisi humanitària als països del corn d’Àfrica” que vol donar resposta a la greu crisi humanitària en què és troben més de 10,7 milions de persones que necessiten ajuda urgent als països de la banya d’Àfrica (Somàlia, Etiòpia, Djibouti, …). Aquests països fan front a la pitjor sequera dels últims 60 anys, que s’afegeix a la situació d’inseguretat i de conflicte de la regió, a la pobresa endèmica i a la sobreexplotació dels sòls. Es tracta de l’emergència alimentària més greu a escala mundial i la situació no fa més que empitjorar.

Per venir al sopar, només cal que feu la vostra reserva enviant envieu un correu electrònic abans del 26 de setembre a l’adreça: csopena@santboi.cat, confirmant els noms i cognoms de les persones que vindreu. El pagament s’haurà de fer en metàl·lic el mateix dia del sopar, o presencialment a la Torre del Sol, a la Unitat de Cooperació, tots els matins de 10h a 14h.

 

Desplaça cap amunt