XERRADA AMB NADIA GHULAM AUTORA DEL LLIBRE “EL SECRET DEL MEU TURBANT”

Aquesta xerrada amb Nadia Ghulam tindrà lloc el dijous, dia 20 d’octubre a les 19 h, a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.

És l’autora del llibre Dones en un país hostil: El secret del meu turbant que explica la història real de Nàdia Ghulam, una noia afganesa que amb només vuit anys va patir greus ferides a causa d’una bomba. En sortir de l’hospital dos anys després, el règim talibà s’havia instaurat a l’Afganistan i ella va prendre una decisió radical: es va vestir de noi i durant deu anys es va fer passar per home per poder portar un sou a casa, ja que el nou govern va prohibir que les dones treballessin fora de casa.

En caure el règim talibà, va poder tornar a escola i abandonar la disfressa i, gràcies a la mediació de l’Associació pels Drets Humans a l’Afganistan (ASDHA), dirigida per la periodista Mònica Bernabé, i a la fundació Cirujanos Plástikos Mundi, va venir a Barcelona i va ser operada de nou, alhora hiva trobar la seva família d’acollida actual.

Ara la Nadia torna a ser feliç. Té dues famílies, la d’aquí (amb germana catalana inclosa) i la d’Afganistan. Ha estudiat informàtica i un mòdul professional d’integració social, parla català i castellà, i pot enviar diners a la seva mare i germanes. Ha viatjat diverses vegades a l’Afganistan i la seva idea és retornar-hi per ajudar a tirar el país endavant.

Entre les seves amigues hi ha la periodista Agnès Rotger, amb qui ha escrit a quatre mans aquesta experiència de superació tan extraordinària.

 

Desplaça cap amunt