Atorgada una subvenció de 100.000 euros a DESOS de l’ACCD

L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) ha atorgat una subvenció de 100.000 euros a DESOS Opció Solidària per al projecte “Recuperació del Cacau Crioll Nicaragüenc i enfortiment del teixit econòmic i cohesió social a Bluefields, San Miguelito, Waslala i Rancho Grande”.

Es tracta d’un projecte presentat conjuntament amb la Fundació Kabk’uh a diverses administracions i organitzacions. Aquesta Fundació està especialitzada en la recuperació del cacau crioll (l’espècie autòctona de l’Amèrica Central sense modificacions genètiques), en el seu cultiu, manteniment i transformació en xocolata i altres derivats (http://www.kabkuh-fangs.org).

Amb aquesta dotació econòmica, que se suma a la de 250.000 euros de la Fundació “la Caixa” (bianual, 2011-2012) per a San Miguelito, les subvencions anuals dels ajuntaments de Sant Boi de Llobregat i de Girona per a San Miguelito i el Kukra River respectivament, i les dotacions de voluntaris i treball de coopreants, DESOS podrà seguir desenvolupamant el programa agropecuari i de desenvolupament sostenible als municipis on actua. A més, iniciarà el camí de la mà de Kabk’uh amb l’objectiu d’aconseguir una transformació econòmica d’aquestes regions, introduir el cacau crioll i augmentar així el valor del cacau amb el que treballen els productors.

D’altra banda, l’Ajuntament de Barcelona, la Fundación Biodiversidad (depenent del Ministeri de Medi Ambient), Natura i la Fundació Tragsa han denegat qualsevol subvenció per al mateix projecte.

Més informació a: http://www.desos.santboi.net/

Desplaça cap amunt