L’alcaldia de San Miguelito en la fase final d’execució del Programa Municipia

L’alcaldia de San Miguelito ultima l’execució dels projectes Municipia que conclouran a finals de març de 2012, i dels quals ja han executat més del 90% de les activitats previstes.

El Programa Municipia és una iniciativa impulsada per l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID), el Ministeri d’Administracions Publiques (MAP), la Confederació de Fons de Cooperació i solidaritat i la Federación Espanyola de Municipis i Províncies per impulsar la coordinació de la cooperació municipal en els països en desenvolupament.

En el marc d’aquest Programa, l’Ajuntament de Sant Boi juntament amb l’alcaldia de San Miguelito, van presentar dos projectes, el 2009 i 2010, dirigits a impulsar el Pla d’acció per a un desenvolupament local, solidari i sostenible de San Miguelito, aprovat per ambdós municipis. Aquest projectes es dirigien a reforçar les capacitats de l’Alcaldia com a motor de desenvolupament local.

En aquest dos anys d’execució, s’han impulsat iniciatives d’un calat considerable per la gestió municipal, com ara un Diagnòstic de funcionament del Consistori, un Pla de Capacitacions, un Pla Urbanístic, un Diagnòstic ecoturístic, un Estudi d’impacte ambiental que orientarà el Disseny d’un Malecón i l’elaboració participativa d’un Pla d’Igualtat d’Oportunitats.

Tots aquests instruments i la contractació de diverses persones tècniques en les àrees de desenvolupament econòmic i d’igualtat, estan contribuint a l’increment de capacitats de l’alcaldia, la millora dels serveis públics prestats i a l’accés a noves fonts de finançament.

Desplaça cap amunt