Noves iniciatives per reforçar l’”Organización Femenina Popular”

La Fundació Pau i Solidaritat de CCOO dóna suport a l’Organització Femenina Popular (OFP) de la zona del Magdalena Medio Colombiano, la qual és una organització molt consolidada de defensa dels Drets Humans i de resistència a totes les formes de violència.

El desembre de 2011 va concloure el projecte Escola de formació per a dones de l’Organización Femenina Popular, que posava l’èmfasi en el desenvolupament de models econòmics alternatius comunitaris com una via per enfortir aquesta organització.

El projecte que va rebre, entre d’altres, el suport de l’Ajuntament de Sant Boi, ha permès d’un cantó, formar a les  dones líders en el concepte de la sobirania alimentària, augmentant així les seves capacitats d’incidència en els debats públics i,  de l’altre, ha impulsat oportunitats productives i financeres que asseguren la generació d’ingressos de les dones garantint la seva supervivència econòmica alhora que la seva participació en els espais d’organtizació com a subjectes polítiques.

El projecte ha combinat diversos eixos d’actuació: la formació, l’impuls a iniciatives productives i financeres, com els bankomunals, que aporten  aquesta autonomia econòmica i, per últim, la creació d’un observatori social que té com a objectiu visibilitzar els impactes de l’actual model econòmic en la vulneració de drets de les dones .  Això ha requerit la construcció d’una proposta pedagògica que ha  permès a l’OFP arribar a audiències molt més grans, ja que aquesta proposta és reproduible a totes les regions en les quals existeixen organitzacions del “Movimiento Social de Mujeres Contra la Guerra y por la Paz”.

Desplaça cap amunt