Intercanvi pedagògic d’Ensenyament Solidari amb Marianao, Cuba

Durant la primera setmana de maig, quatre membres d’Ensenyament Solidari i una mestra de l’escola Benviure de Sant Boi, van desplaçar-se a la ciutat agermanada de Marianao ( Cuba) per participar en unes jornades d’intercanvi pedagògic.

Les Jornades, que van durar tres dies, es centraven en com potenciar una escola ecològica i sostenible. El primer dia els membres d’Ensenyament Solidari van explicar les activitats que es duen a terme a les escoles verdes d’aquí: reducció de residus, l’hort escolar, estalvi energètic, etc. El segon dia els mestres i les mestres cubans/es van exposar algunes activitats que desenvolupen en relació al mateix tema; el tercer dia es van visitar les escoles que estan agermanades amb les escoles de Sant Boi: parlar amb l’alumnat i mestres i veure com treballen. La cloenda  de les Jornades es va fer al teatre que porta el nom de la nostra ciutat: teatre Sant Boi.

Ensenyament Solidari valora molt positivament aquestes Jornades; han estat molt fructíferes ja que  han permès identificar experiències replicables a les escoles de la ciutat. Amb poc es pot fer molt.  Es pretén que aquest intercanvi continuï l’any vinent al voltant de l’educació en valors.

Desplaça cap amunt