L’Ajuntament de Sant Boi participa a la jornada dels delegats de Cooperació Internacional de l’Orde Hospitalària de Sant Joan de Déu

El passat 27 de juny es va celebrar a la seu a Sant Boi de la Cúria Provincial de l’Orde Hospitalària de Sant Joan de Deu, la reunió del delegats locals de Missions i Cooperació. En aquesta reunió hi van participar 12 delegats i delegades de Palma de Mallorca, Múrcia, València, Barcelona, Esplugues, Sant Vicenç dels Horts, Manresa, Lleida, Almacelles, Madrid, Saragossa i Pamplona.

Dins del programa de la jornada, els organitzadors van convidar l’Ajuntament de Sant Boi per parlar de les perspectives de la cooperació internacional en temps de crisi. Alba Martínez , regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau va presentar les característiques de la cooperació municipal santboiana que es fonamenta en el compromís de l’Ajuntament vers aquesta política pública, destinant un 1% dels recursos propis municipals. A continuació va explicar quins reptes veia pel futur de la cooperació al desenvolupament, particularment de la cooperació descentralitzada que es fa des del món local. Més que mai en aquests moments de crisi, la cooperació ha de treballar per l’apropiació efectiva dels països del sud pel seu propi desenvolupament, la coordinació dels diferents actors que hi intervenen i la corresponsabilitat de totes les parts, entre altres principis que s’han anat definit internacionalment.

A continuació es va fer un debat entre els i les assistents a la jornada sobre aquests temes, interessant-se molt en els diferents projectes i activitats de cooperació i d’educació pel desenvolupament que es porten a terme a Sant Boi de Llobregat.

Desplaça cap amunt