Manifest del FCCD: CATALUNYA, TERRA SOLIDÀRIA

La 31a Assemblea General de socis del Fons Català, celebrada a Granollers el proppassat 7 de juny de 2012, va aprovar, entre d’altres el manifest CATALUNYA, TERRA SOLIDÀRIA, perquè, tot i les actuals circumstàncies, considerem fonamental mantenir la consciència de tots els actors de la cooperació, de la ciutadania, de les institucions públiques, etc. en un context com el que actualment s’esdevé. Un context de crisi financera, econòmica, alimentària, ambiental… que genera grans reptes pels governs locals a l’hora d’acomplir amb els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM).

És evident que la crisi de la Unió Europea i Espanya no es limita només a una crisi econòmica i financera sinó que aquesta també esdevé política, de les seves bases. I enfront les retallades econòmiques que viu Catalunya i els canvis en la cooperació al desenvolupament a l’àmbit regional, des del Fons Català considerem que és important que els governs locals com l’Administració Pública més propera al ciutadà, que pateix en primera persona aquesta crisi i que varen protagonitzar les grans campanyes de solidaritat durant els anys 90 amb la promoció del 0,7%, mantinguin les seves accions de cooperació i solidaritat com a resposta en el marc de l’actual context.

Des del Fons Català considerem que la situació de crisi que estem vivint requereix de respostes obligades que converteixen aquesta situació en una oportunitat pel canvi, per la reflexió, per no donar-ho tot per perdut sinó tot el contrari: la revisió, la priorització i la reorientació de les accions. L’actual model de desenvolupament cal que sigui revisat i existeix una gran necessitat de canvi en les modalitats i instruments de l’ajuda per al desenvolupament…

Si voleu llegir el manifest sencer, us l’adjuntem:   Manifest 31a Assemblea Fons Catala

Desplaça cap amunt