Sis famílies santboianes acullen aquest estiu infants sahrauís refugiats

El Hussein, el Brahim, la Raquel, el Nuh, la Malia, la Suad i la Lamina passaran aquest estiu a Sant Boi. Són nens i nenes sahrauís d’entre 8 i 14 anys que viuen en el camp de refugiats de Tindouf, a Algèria, i que han estat acollits temporalment per famílies santboianes. L’alcalde, Jaume Bosch, els ha donat la benvinguda a la ciutat aquest dimecres, 11 de juliol, al vestíbul de la Casa de la Vila.

L’arribada dels nens ha estat possible gràcies al projecte Vacances en Pau del Front Polisari, que a Sant Boi es du a terme mitjançant l’ Associació Projecte Smara de l’Escola Llor.

El projecte Vacances en Pau aplega esforços de les entitats catalanes solidàries amb el poble sahrauí i constitueix un símbol de solidaritat amb els nens i nenes sahrauís i un clam per la pau, contra la injustícia i la guerra.

Un total de 600 infants tindran la possibilitat de passar les vacances a diferents municipis de Catalunya, en un entorn diferent al que viuen en campaments de refugiats on no tenen garantides les necessitats bàsiques (temperatura, roba, alimentació, subministrament de llum elèctrica i aigua corrent), i conviure amb infants del nostre país.

Des de Sant Boi, els nens i les nenes visitaran llocs d’interès cultural i turístic, com Catalunya en Miniatura, faran caminades per la vora del riu Llobregat, participaran en una sortida al Canal Olímpic i prendran part també en la Pujada a Peu a Sant Ramon.

El programa de la visita inclou la realització d’una revisió mèdica general a l’Hospital General del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu.

Desplaça cap amunt