Tancada a l’ACCD pels impagaments del Govern

Les ONG catalanes decideixen tancar-se indefinidament a la seu de l’Agència Catalana de Cooperació. Demanen una reunió amb el President Mas o amb el conseller d’Economia ja que s’està fent desaparèixer la política catalana de cooperació.

Barcelona, 28 de juny.- Representants de la Confederació Catalana d’ONG (formada per la Federació Catalana d’ONG per al desenvolupament, la Federació Catalana d’ONG per la Pau i la Federació Catalana d’ONG de Drets Humans), han decidit, en nom de tot el sector, passar aquesta nit a la seu de l’Agència Catalana de Cooperació (ACCD) com a avantsala del tancament indefinit que hi inicien des d’avui.

La decisió l’han pres fa una hora en assemblea, després que una cinquantena d’ells estiguin ocupant des del matí la seu de l’ACCD a Barcelona. El president de la Confederació (integrada per 118 ONG de Catalunya), Francesc Mateu, ha explicat que la tancada indefinida és “la única resposta digna que podem donar” davant la impossibilitat de traslladar les seves reivindicacions al President Mas o bé al conseller d’Economia i Finances de la Generalitat. Aquesta ha estat la sol.licitud de la Confederació durant la tancada del matí però ni Mas ni Mas-Colell s’han comunicat encara amb cap representant del col.lectiu d’ONG.

El col.lectiu s’ha mostrat consternat perquè tot i que a la tancada hi ha persones que ultrapassen els 60 anys d’edat, no se’ls està permetent ni utilitzar el sanitari ni tenir accés a menjar o beguda.

 Al llarg del matí, un centenar de representants d’ONG de Catalunya han ocupat pacíficament el vestíbul i l’exterior de la seu de l’ACCD per denunciar no només les retallades del 81% en el pressupost de la política pública de cooperació, drets humans i pau, sinó també els impagaments arbitraris de la Generalitat. Ambdues decisions han provocat l’aturada de projectes als països empobrits i a casa nostra, l’endeutament insostenible de les ONG catalanes i una onada d’expedients de regulació del seu personal arreu del món.

Aquest tancament indefinit s’emmarca en un seguit d’accions que les ONG han endegat aquesta setmana i que inclouen la publicació i difusió d’una carta oberta al President Mas, la difusió de cartes i vídeos de queixa de beneficiaris dels països empobrits afectats per la paralització dels projectes i la realització d’un debat públic amb polítics. Les ONG s’han reunit també, en el marc d’aquesta campanya, amb la Vicepresidenta Ortega i el Síndic de Greuges.

Informació de suport:

Carta al President Mas: http://www.fcongd.org/fcongd/actualitat/show/id/94

Exposició d’arguments contra el desmantellament de la política pública de cooperació:

http://www.fcongd.org/fcongd/uploads/noticies/a35390dfeadd4264750c8eacd79eb2e1c808ba64.pdf

Vídeos d’ONGD sòcies o contraparts de països empobrits:

http://www.fcongd.org/fcongd/actualitat/show/id/93

Més informació: Premsa FCONGD: 659 55 73 16

Desplaça cap amunt