Exposició “Reforma de les Institucions Internacionals”, a Can Massallera

Del 22 d’octubre al 9 de novembre es podrà veure a Can Massallera l’exposició “Reforma de la Institucions Internacionals”, de l’entitat UBUNTU (Fòrum Mundial de Xarxes de la Societat Civil).

L’exposició vol analitzar, de manera sintètica, quines són les febleses de l’actual sistema d’institucions internacionals, i proposa els canvis per enfortir-lo i democratitzar-lo, essent també una crida a la mobilització de la societat civil i la ciutadania.

L’acte inaugural tindrà lloc el dimarts 23 d’octubre a les 19h, a Can Massallera.

L’any 2002 va néixer la Campanya per la Reforma de les Institucions Internacionals a proposta del Fòrum UBUNTU. El seu objectiu és construir un autèntic sistema de governança global democràtica mitjançant el qual els estats, amb la col·laboració dels nous actors en l’escenari mundial (societat civil, municipis, etc.) facin front als reptes i els desafiaments global de manera més efectiva.

Les Nacions Unides, que és l’organització més legítima de les que existeixen avui en dia, ha d’estar al centre d’aquest nou sistema. Només d’aquesta manera es podrà avançar vers la satisfacció de les necessitats de tots els habitants del món, tot posant les bases per a un món just, sostenible i pacífic.

L’exposició “Una nova organització mundial és possible?! Propostes per reformar les Institucions Internacionals” analitza de manera sintètica quines són les febleses del sistema actual de forma simple i propera per tal d’estar oberta a tot tipus de públic. Així mateix proposa els canvis necessaris per a democratitzar el sistema, sent, en definitiva, una crida a lamobilització de la societat civil i la ciutadania en favor d’aquests canvis avuimés urgents i necessaris que mai.

Desplaça cap amunt