La formació, clau per a la integració laboral dels i les joves del Marroc

A Laraix, Tetuan i Assilah, ciutats del Nord del Marroc, s’obren 4 centres per a la integració laboral i sindical dels i les joves.

Després de tres anys de feina, la Federació Democràtica del Treball del Marroc, amb l’acompanyament continuat de la Fundació Josep Comaposada- Sindicalistes Solidaris, ha posat en marxa aquests centres que ofereixen formació en diversos àmbits: informàtica, francès, anglès, espanyol costura i pastisseria, a més d’una formació bàsica en drets laborals i sindicals.  Durant el curs 2011-2012 un total de 715 persones (154 homes i 561 dones) han realitzat algunes d’aquestes formacions.

La viabilitat del projecte es garanteix mitjançant l’alt grau de participació del personal sindical i del professorat i alumnat, que es coordina i organitza mitjançant reunions mensuals, així com a  través de la qualitat de la formació. Aquesta assegura, al seu torn, el manteniment de les quotes d’inscripció.

La trobada d’avaluació, que es va realitzar el passat octubre, va posar de manifest la bona valoració del projecte per part dels alumnes i va servir per identificar propostes de continuïtat dirigides a ampliar les activitats formatives i a treballar per aconseguir l’homologació corresponent de les formacions que s’imparteixen.

Desplaça cap amunt