Ensenyament Solidari i els agermanaments de Sant Boi

Ensenyament Solidari és una de les entitats més actives de la ciutat en la promoció dels agermanaments amb els municipis de San Miguelito, a Nicaragua, i de Marianao, a Cuba. Les nombroses iniciatives que s’han desenvolupat al llarg de l’any han permès mantenir viu el vincle amb aquestes ciutats i avançar en l’educació com a via per al coneixement mutu i la transformació social.

Durant el 2012, la col·laboració amb San Miguelito s’ha realitzat conjuntament amb la contrapart de l’entitat, l’associació nicaragüenca Enseñanza Solidaria, en les línies que ja són habituals: el suport per al bon funcionament del Centre de Recursos Pedagògics, amb l’adquisició de nous equips, i  la construcció i la rehabilitació de les escoletes rurals. Divuit escoles han comptat amb petites aportacions per millorar la seva estructura, ja sigui amb la compra de zinc, pintura o per la construcció de latrines. Igualment, i durant tot l’any, l’entitat ha realitzat el seguiment al Centre Politècnic Catalunya-San Miguelito. Fruit d’aquesta tasca, s’ha decidit impulsar una nova col·laboració durant l’any 2013 per dinamitzar el Centre.

També s’han impulsat diverses iniciatives a Marianao, entre les quals cal destacar la realització de les Jornades d’intercanvi pedagògic, el suport al Teatro Sant Boi per a millorar la seva infrastructura (obres en els lavabos) i per realitzar una obra de teatre ” Galápagos” que ha anat de gira arreu del país. També s’han realitzat petites col·laboracions amb la Cuina de Ciclo I i s’ha vetllat per l’agermanament entre escoles a través de l’intercanvi de cartes entre l’alumnat.

El treball de l’entitat també s’ha fet visible a Sant Boi; els i les mestres d’Ensenyament Solidari van treballar amb diferents escoles de la ciutat per promoure la seva participació activa en el Barrejant, en el marc de la campanya “Jo dono la cara per la cooperació i la Solidaritat”.

Activitats, doncs, que mostren la bona marxa de l’entitat i evidencien, una vegada més, que és necessari apostar en educació, aquí i allà, per construir una societat més justa.

Desplaça cap amunt