Sant Boi acull dues delegacions de municipis del nord del Marroc

Aquest dimecres, 8 de maig, han visitat Sant Boi dues delegacions de municipis del nord del Marroc (Tànger, Tatuà, Nador, Larraix, Chaouen…). Al llarg de la jornada han conegut serveis i recursos de la ciutat destinats a promoure el desenvolupament econòmic local i la igualtat de gènere.
Les dues delegacions nord-africanes visiten Catalunya aquesta setmana, convidades per la Diputació de Barcelona i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, per participar en jornades de treball sobre la cooperació en l’àmbit de la promoció econòmica i el rol de la dona al Marroc, respectivament.

Sant Boi, un dels més d’una desena de municipis catalans que dónen suport actiu a aquestes iniciatives, ha acollit avui les dues delegacions en una visita conjunta. L’Ajuntament els ha presentat el programa Aurora, que informa i assessora dones de la ciutat en la recerca de feina o la millora de la situació laboral, i un dispositiu d’inserció laboral adreçat a les dones del barri de Casablanca que tenen més dificultats per accedir al mercat de treball.
Posteriorment, la delegació convidada per la Diputació de Barcelona ha visitat l’equipament Sant Boi Centreserveis i ha conegut el projecte Laboratori Cívic d’Emprenedoria Social (COBOI) i els serveis de l’empresa municipal CORESSA adreçats a joves. Per la seva part, la delegació del Fons Català ha visitat el Centre de Recursos i Documentació per a les Dones i ha conegut els plans locals d’igualtat.

La tinenta d’alcalde de Benestar i Ciutadania, Lluïsa Moret, va participar aquest dimarts, 7 de maig, en la jornada sobre el rol de la dona al Marroc organitzada a Gavà pel Fons Català de Cooperació. Va parlar sobre el rol dels municipis en les polítiques d’igualtat i els processos de definició de plans estratègics.

Desplaça cap amunt