L’economia solidària, un repte compartit pel Govern provincial de Cajamarca i l’Ajuntament de Sant Boi

DSC_1608Nancy Fuentes, Directora regional de Producció del govern provincial de Cajamarca (Perú) ha  visitat Sant Boi per conèixer els projectes impulsats per l’Ajuntament per l’ordenament i dinamització del Parc Agrari i per la promoció econòmica.

Enginyeria Sense Fronteres en coordinació amb el govern regional de Cajamarca està executant el projecte La economía solidaria un modelo para el desarrollo local y la gestión ambiental concertados en la cuenca del río Crisnejas al Districte de Ichocán, Perú. Aquest té per objectiu promoure les competències ambientals municipals, les referides al desenvolupament econòmic local i a la gestió ambiental, consolidant participativament polítiques que afavoreixin el desenvolupament d’instruments d’economia solidaria amb les organitzacions productores de la regió. L’ONG catalana està donant suport al govern regional per enfortir els equips tècnics i les autoritats municipals, així com a les organitzacions de productors de la zona perquè s’autoorganitzin. La visita de Nancy Fuentes a Sant Boi en el marc de la seva estada a Catalunya, respon a aquest procés d’enfortiment institucional i de creació de capacitats locals, i de la col·laboració de l’Ajuntament en aquest projecte.

Els dies 5 i 12 de juliol, el  tinent alcalde, responsable de l’Àrea de Promoció Econòmica, José Àngel Carcelén, i la regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau, Alba Martinez Vélez, van rebre a Nancy Fuentes i a l’equip tècnic d’ESF que l’acompanyava. Les trobades van servir per exposar el treball que s’està desenvolupant per la promoció econòmica. Igualment,  i considerant que l’intercanvi tècnic és una font d’aprenentatges, la directora cajamarquina va poder compartir amb diversos tècnics i tècniques municipals  les principals actuacions que s’estan desenvolupant des de l’Ajuntament en relació al Parc agrari així com les iniciatives que s’impulsen des de Coressa per la promoció econòmica i de l’emprenedoria a la ciutat.

Aquests espais d’intercanvi no sols van servir per conèixer de més a prop la realitat cajamarquina i la santboiana, sinó també per identificar reptes comuns en relació una perspectiva de l’economia, la solidària o social, que en el context actual aporta nous valors per plantejar i estructurar les relacions econòmiques, des de models col·laboratius que posen l’èmfasi en el bé comú i en les persones.

Desplaça cap amunt