Continua la campanya FONAMENTALS per donar suport a defensors i defensores dels drets humans

defensorswebquadrat

Continua la campanya solidària FONAMENTALS de recollida de signatures, mitjançant la plataforma Change.org, per donar suport a la tasca de 5 defensors i defensores dels drets humans.

En aquest Barrejant ’13 s’ha volgut donar a conèixer la feina dels defensors i defensores dels Drets Humans, amb l’objectiu de millorar el coneixement, la promoció i la defensa dels drets humans en la ciutadania santboiana.

A través dels següents enllaços, podeu donar suport a cada persona defensora dels drets humans que ha participat en el Barrejant:

– James Torh (Liberia): http://chn.ge/18mMWqX
– Marco Antonio Arana (Perú):http://chn.ge/1b4GW8J
– Doris Rivera Rios (Colòmbia): http://chn.ge/1b4GQxP
– Estela Barnes de Carlotto (Argentina): http://chn.ge/1b4GMxX
– Alma Masic (Bòsnia Herzegovina): http://chn.ge/1b4GCa6

Mitjançant aquestes 5 peticions a través de Change.org, des del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat es convida a ciutadans i ciutadanes a fer arribar la seva preocupació a les autoritats competents dels països d’origen d’aquests activistes en relació a la situació de presecució i amenaça que han rebut alguns d’ells a causa de la seva implicació activa en la defensa dels drets humans en els seus països.

Els defensors i les defensores dels Drets Humans són persones que, de manera individual o col∙lectiva, treballen per promoure o protegir els Drets Humans, normalment a escala local o regional. La tasca dels defensors i les defensores pot consistir a reunir i difondre informació sobre violacions de Drets Humans, la realització d’activitats de mobilització de l’opinió pública, la capacitació o formació d’altres persones o sectors en temes de Drets Humans, el suport a les víctimes de violacions de Drets Humans, l’enfortiment dels mecanismes de rendició de comptes… Un compromís que sovint comporta un risc per a la vida i la seguretat dels defensors i defensores i/o de les seves famílies.

És per aquest motiu que des del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat de la ciutat de Sant Boi, òrgan de participació en matèria de Cooperació, Solidaritat i Pau, va aprovar el passat 17 de setembre la posada en marxa de la Campanya Fonamentals, amb l’objectiu de donar suport a nivell individual i col·lectiu al treball que realitzen els defensors i defensores de Drets Humans que es convidaran en el marc del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans.

IMG_7637

  A més de la plataforma Change.org, en el blog Fonamentals es   poden descarregar, en format postal, aquestes mateixes peticions, per aquelles persones o institucions que vulguin sumar-se a la campanya. Aquest blog també es donen a conèixer les novetats de la campanya. No us el perdeu!
Desplaça cap amunt