Drets humans a la pikota? Unes jornades de la Federació Catalana d’ONG analitzen l’impacte de la crisi en els drets humans

Drets com l’habitatge, la salut, la mobilitat de les persones o la participació democràtica protagonitzaran les sessions, que es faran cada dimecres des del 16 d’octubre al 20 de novembre a la seu de la FCONG

En aquestes sessions hi participaran experts i representants d’entitats com Amnistia Internacional, SOS Racisme, Sonrisas de Bombay, Medicus Mundi, l’Institut de Drets Humans de Catalunya, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, el Seminari Taifa i plataformes socials com Democràcia Real i Parlament Ciutadà.

La crisi econòmica actual i les mesures d’austeritat han afectat diversos drets econòmics i socials, com ara l’habitatge o la salut. Mesures totes elles amb efectes molt greus per a tothom, i en especial per als sectors més empobrits de la nostra societat. Són compatibles algunes mesures contra la crisi amb la garantia dels drets? Estan encara vigents els drets humans? O ja els han posat a la picota?

La Federació Catalana d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament ha volgut donar resposta a aquestes preguntes i ha organitzat unes jornades de debat i sensibilització sobre els drets humans al nostre entorn. L’objectiu d’aquestes sessions és escoltar i debatre al voltant de l’experiència i el testimoni de diverses persones sobre les conseqüències de la crisi i la vulneració dels drets humans amb una perspectiva global.

El programa consta de cinc taules rodones (la primera el 16 d’octubre, l’última el 20 de novembre) on es reflexionarà sobre temes tan importants i actuals com el model econòmic i la seva incidència en els drets humans, el dret a l’habitatge, les privatitzacions en l’àmbit sanitari, la qualitat de participació democràtica i les polítiques de seguretat pel que fa a les fronteres i el dret a la mobilitat de les persones.

A la sessió del dia 23 d’octubre sobre “Dret a l’Habitatge: més que un sostre” participarà la Natasha Mihir Acharekar, membre de l’equip de sensibilització de Mumbai Smiles India per presentar la situació als slums, barris de barraques, de Bombai i com les vulneracions sistemàtiques d’aquest i altres drets a milers de persones que vertebren les comunitats amb les que treballa la Fundació. Compartirà la taula amb un representant de l’Observatori DESC i Maria Cañadas d’Amnistia Internacional.

Les jornades, gratuïtes, estan adreçades a moviments socials, entitats, i a tota la ciutadania en general interessada en els drets humans i es realitzaran a la seu de la Federació Catalana d’ONG (C/ Tàpies, 1-3, Barcelona).
Si esteu interessats en assistir a les jornades, a rebre’n més informació o a entrevistar a la representant de Sonrisas de Bombay, no dubteu a posar-vos en contacte amb el nostre departament de Comunicació (Isabel Martinez Luna, 608522712 / 93 467 34 45 comunicación@sonrisasdebombay.org).

DHPikotas

Desplaça cap amunt