Ja tenim aquí el “BARREJANT 2013: Trobada de la Solidaritat de Sant Boi”

brrjnt13

Un any més, celebrarem el Barrejant 2013: Trobada de la Solidaritat de Sant Boi que tindrà lloc els propers dies 4, 5 i 6  d’octubre a Can Massallera i a L’Olivera.

El lema d’enguany és “Sant Boi de Llobregat, ciutat defensora dels drets humans” i la ciutat acollirà a 6 persones defensores dels drets humans de diferents indrets del món. El grup està format per Marco Antonio Arana Zegarra, defensor de drets humans peruà, perseguit per la seva defensa del medi ambient; María Doris Rivera Ríos , membre de la Comissió de Drets Humans i Dret Internacional del Bajo Ari, en Colòmbia; James Torh, membre de la Comissió Nacional Independent de Drets Humans de Libèria; Idagja Lachgare , defensora dels drets del poble sahrauí perseguida per les autoritats marroquines; Alma Masic , defensora de Drets Humans de Bòsnia-Herzegovina; i Estela de Carlotto, presidenta d’Abuelas de la Plaza de Mayo.

En aquest Barrejant ’13 es vol donar a conèixer la feina dels defensors i defensores dels Drets Humans, amb l’objectiu de millorar el coneixement, la promoció i la defensa dels drets humans en la ciutadania santboiana.

Els defensors i les defensores dels Drets Humans són persones que, de manera individual o col∙lectiva, treballen per promoure o protegir els Drets Humans, normalment a escala local o regional. El que els identifica com a “defensors/ores” és la finalitat de la seva tasca, per bé que la naturalesa de les seves activitats pot ser molt diversa: membres d’entitats no governamentals; treballadors/ores públics de l’àmbit de la justícia, les procuradories, defensories o similars; sindicalistes; membres del sector privat, d’organitzacions internacionals, professionals d’altres àmbits, etc.

La tasca dels defensors i les defensores pot consistir a reunir i difondre informació sobre violacions de Drets Humans, la realització d’activitats de mobilització de l’opinió pública, la capacitació o formació d’altres persones o sectors en temes de Drets Humans, el suport a les víctimes de violacions de Drets Humans, l’enfortiment dels mecanismes de rendició de comptes… És a dir, una varietat multidisciplinar de tasques que tenen com a característica comuna el compromís per ajudar als altres, compromís basat en les normes internacionals de Drets Humans i en els principis d’igualtat i no discriminació i en la dignitat humana. Un compromís que sovint comporta un risc per a la vida i la seguretat dels defensors i defensores i/o de les seves famílies, tant per part d’agents governamentals com per part d’altres actors (terratinents, paramilitars, “càrtels” de delinqüència organitzada, etc.).

Com cada any, hi podreu trobar: taules rodones, exposicions, concerts, la fira d’entitats de cooperació i solidàries, activitats infantils, cercavila, teatre, cinema…

Aquí us presentem el cartell d’enguany i tota la programació:

Barrejant 13 programa

Desplaça cap amunt