La defensora colombiana Claudia García Giraldo s’incorpora al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

Claudina Garcia Giraldo

Claudia García Giraldo participarà en el projecte Ciutats defensores dels Drets Humans i les diverses activitats programades, substituint a Doris Rivera Ríos que finalment no podrà ser entre nosaltres per dificultats en la tramitació del visat.

Aquesta activista és una membre destacada de la Asociación de Desplazados y Desplazadas para la Convivencia Pacífica (ADESCOP), entitat creada l’any 1999  per diverses famílies desplaçades que es van organitzar amb l’objectiu d’acompanyar i representar els interessos i les necessitats de la població desplaçada, i organitzar accions polítiques, jurídiques i socials que permetessin atendre de manera integral les problemàtique que afronten les persones desplaçades i buscar l’exigibilitat dels seus drets. Claudia García fou escollida per les dones víctimes de desplaçament per representar-les en el Consell Consultiu, que és un espai d’interlocució directa amb l’alcaldia de Bogotà i les divereses entitats del districtes en les quals es fa el seguiment de la política pública de dones. Des de l’Associació també lidera la participació i reivindicació de la restitució de terres.

Actualment ADESCOP ha demanat una sol·licitud de mesures cautelars que foren presentades a la Comissió Interamericana de Drets Humans el passat 23 d’agost, amb l’objectiu de sol·licitar mesures de protecció a favor de la Claudia i de dues altres persones de la mateixa organització que, a causa del seu activisme, han rebut amenaces i atemptats. L’any 2011 assassinaren al seu germà, José Querubin García. Per tot això, durant l’últim any la Claudia ha estat acollida per Amnistia Internacional gràcies al  Programa  de Protecció Temporal de defensors de drets humans.

En aquest link, podeu llegir una entrevista que li van fer a El Pais:

http://internacional.elpais.com/internacional/2013/05/22/actualidad/1369244786_813068.html

Desplaça cap amunt