L’edició del Barrejant 2013 ha estat tot un èxit!

IMG_9618

L’edició d’enguany del Barrejant, que ha tingut lloc els dies 4, 5 i 6 d’octubre, ha estat tot un èxit ja que hi ha participat unes 5.000 persones.

El lema d’enguany,  ha estat “Sant Boi de Llobregat, ciutat defensora dels drets humans” i ha acollit a 6 persones defensores dels drets humans de diferents indrets del món. El grup ha estat format per Marco Antonio Arana Zegarra, defensor de drets humans peruà, perseguit per la seva defensa del medi ambient; María Doris Rivera Ríos , membre de la Comissió de Drets Humans i Dret Internacional del Bajo Ari, en Colòmbia; James Torh, membre de la Comissió Nacional Independent de Drets Humans de Libèria; Idagja Lachgare , defensora dels drets del poble sahrauí perseguida per les autoritats marroquines; Alma Masic , defensora de Drets Humans de Bòsnia-Herzegovina; i Estela de Carlotto, presidenta d’Abuelas de la Plaza de Mayo.

En aquest Barrejant ’13 s’ha volgut donar a conèixer la feina dels defensors i defensores dels Drets Humans, amb l’objectiu de millorar el coneixement, la promoció i la defensa dels drets humans en la ciutadania santboiana.

Els defensors i les defensores dels Drets Humans són persones que, de manera individual o col∙lectiva, treballen per promoure o protegir els Drets Humans, normalment a escala local o regional. La tasca dels defensors i les defensores pot consistir a reunir i difondre informació sobre violacions de Drets Humans, la realització d’activitats de mobilització de l’opinió pública, la capacitació o formació d’altres persones o sectors en temes de Drets Humans, el suport a les víctimes de violacions de Drets Humans, l’enfortiment dels mecanismes de rendició de comptes… Un compromís que sovint comporta un risc per a la vida i la seguretat dels defensors i defensores i/o de les seves famílies.

És per aquest motiu que des del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat de la ciutat de Sant Boi, òrgan de participació en matèria de Cooperació, Solidaritat i Pau, va aprovar el passat 17 de setembre la posada en marxa de la Campanya Fonamentals, amb l’objectiu de donar suport a nivell individual i col·lectiu al treball que realitzen els defensors i defensores de Drets Humans que es convidaran en el marc del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans.

Mitjançant 5 peticions a través de la plataforma Change.org, es convida a ciutadans i ciutadanes a fer arribar la seva preocupació a les autoritats competents dels països d’origen d’aquests activistes en relació a la situació de presecució i amenaça que han rebut alguns d’ells a causa de la seva implicació activa en la defensa dels drets humans en els seus països. A través dels següents enllaços, es pot donar suport a cadascuna de les peticions realitzades:

IMG_7637

– Marco Antonio Arana (Perú):http://chn.ge/1b4GW8J
– Doris Rivera Rios (Colòmbia): http://chn.ge/1b4GQxP
– Estela Barnes de Carlotto (Argentina): http://chn.ge/1b4GMxX
– Alma Masic (Bòsnia Herzegovina): http://chn.ge/1b4GCa6

– James Torh (Liberia): http://chn.ge/18mMWqX
A més de la plataforma Change.org, en el blog Fonamentals es poden descarregar, en format postal, aquestes mateixes peticions, per aquelles persones o institucions que vulguin sumar-se a la campanya. Aquest blog també es donen a conèixer les novetats de la campanya. No us el perdeu!
Desplaça cap amunt