Acte de cloenda de la campanya de sensibilització “Som Aigua”

Campanya de sensibilització sobre la importància de l'aigua i el sanejamentDins d’aquesta campanya municipal, s’estan realitzant nombroses activitats en diferents punts de la ciutat. Entre aquestes hi ha organitzada, pels als dies 30 i 31 de gener, coincidint amb el DENIP 2014 (Dia Escolar per la Noviolència i la Pau) un taller de plàstica i un contacontes relacionats amb l’aigua per als més petits a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.

Des del 25 de gener, i durant tota una setmana, podrem veure al grup d’artistes de l’Escola Massana “Art en Massa” pintant murals relacionats amb l’aigua en 4 punts emblemàtics de Sant Boi: a la Plaça de l’Ajuntament, davant del Mercat de la Muntanyeta, davant la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer i, per últim, en el mur que hi ha davant les termes romanes (Av. Maria Girona), enclavament de la ciutat amb un vincle històric amb l’aigua, tant per les Termes com per la proximitat amb el riu ,on tindrà lloc l’acte de cloenda.

La cloenda culminarà en una pintada col·lectiva en aquest mur de l’entrada de la ciutat, per dignificar-lo, el diumenge 2 de febrer, de 10 a 14h, coincidint amb el Dia Mundial de les Zones Humides. També hi haurà una xocolatada popular ecològica i de comerç just, s’oferiran dues visites teatralitzades a les Termes Romanes, on s’explicarà quin va ser el model de gestió d’aigua que van implementar a l’antiga Roma (passis a les 11 i les 13h), la visita als altres 3 murals de “Som aigua” de la ciutat amb l’explicació de la seva obra i dos tallers de plàstica per als més petits: pintura col·lectiva d’un mural i taller de gotes d’aigua.

mural biblio

La campanya “Som Aigua” neix de la col·laboració entre l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i l’Associació Catalana d’Enginyeria Sense Fronteres, i té per objectiu facilitar la reflexió i la participació de tots i totes envers l’aigua i el sanejament i el seu paper central en el benestar de les persones. Alhora es vol posar en valor el paper de la cooperació municipal i els projectes de solidaritat impulsats per les administracions locals, una política pública de cooperació internacional que avui es fa més necessària que mai. D’aquesta forma, des del passat novembre i fins al 2 de febrer, s’estan desenvolupant a Sant Boi un conjunt d’activitats encaminades a apropar la realitat de l’aigua i el sanejament, tant a casa nostra com en països del Sud, amb especial atenció a les zones més empobrides.

Dades de l’acte de cloenda:

Dia: diumenge 2 de febrer

Horari: de 10 a 14 h

Lloc: Av de Maria Girona, davant de les Termes Romanes

Trobareu més informació a www.somaigua.cat

Desplaça cap amunt