Presentem el vídeo de sensibilització “Memòria Líquida” com a punt i final de la campanya “Som aigua”

El vídeo “Memòria líquida” recull testimonis de persones grans de Sant Boi que han viscut experiències de manca d’accés a l’aigua. Aquest document audiovisual forma part de la campanya de conscienciació “Som Aigua” sobre la importància fonamental d’aquest recurs natural per a la vida.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Enginyeria sense Fronteres i l’Ajuntament de Sant Boi han organitzat la campanya de sensibilització “Som Aigua” per facilitar la reflexió col·lectiva sobre el dret a l’accés universal i en correctes condicions de sanejament a aquest recurs natural bàsic, i sobre la necessitat de enfocar-hi les polítiques públiques de cooperació internacional.

Al món actual, 2.500 milions de persones estan privades d’accés a l’aigua, principalment a les zones més desfavorides (l’Àfrica subsahariana al capdavant, Amèrica Central, Sud-amèrica i el sud-est asiàtic). El 80% de les malalties infeccioses del món estan relacionades amb una aigua en males condicions o un sanejament inadequat.

La campanya, que s’ha dut a Sant Boi amb caràcter de prova pilot, ha adreçat nombroses activitats a tot tipus de públic des de mitjans de novembre. L’últim acte de la campanya va tenir lloc el diumenge 2 de febrer, coincidint amb el Dia Mundial de les Zones Humides, amb una jornada plena d’activitats dirigides a grans i petits,com la pintada col·lectiva del mur de davant les Termes Romanes, una xocolatada popular de comerç just i ecològica, tallers de plàstica per a infants, visita a les termes i a la resta de murals de la ciutat, etc.

 

VÍDEO MEMÒRIA LÍQUIDA

 

P1030928

Desplaça cap amunt